Hirdetés

Mark Gurman szerint jövőre jöhetnek a harmadik felek alkalmazásboltjai az iOS-re, ami azt jelentené, hogy sokkal nyitottabb rendszerré válhatna az Apple ökoszisztéma.

A digitális piacokat szabályozó EU-s DMA (Digital Markets Act) életbelépésének köszönhetően az Apple-nek nyitnia kell a harmadik felek alkalmazásboltjai felé, ráadásul egyéb pontokon is lazítanak majd a szigorú korlátozásokon.

Jövőre jöhetnek a harmadik felek alkalmazásboltjai az iOS-reLehetővé válhat az Unióban használt eszközökön többek közt, hogy a Safarin kívül más böngészőmotorok is megjelenjenek a platformon (jelenleg ugyanis minden böngésző, a Chrome is a lelke mélyén Safari az iOS/iPadOS rendszereken), valamint nagyobb hozzáférést enged majd a cég a fejlesztőknek a kamerához, az NFC chiphez, a Find My hálózathoz és az AirTagekhez.

Gurman szerint az Apple akkor is díjat szeretne szedni a fejlesztőktől, ha azok az alkalmazásaikat az App Store-on kívül terjesztik.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.