Az Apple a hírek szerint úgy döntött, hogy az iOS 12-ben kibővíti a mobilokban található NFC funkcionalitását és az új rendszer alatt ajtókat is ki lehet majd nyitni.

Az almások a júniusi WWDC első napján fogják leleplezni az iOS 12 új funkcióit, melynél leginkább a biztonságra és a stabilitásra fognak rámenni, hisz az iOS 11 ilyen szempontból nem igazán sikerült valami fényesen.

iOS 12 alatt – amely telefonok NFC chippel rendelkeznek (iPhone 6 és újabbak) – kulcskártya helyett mobillal is ki lehet majd nyitni az ilyen ajtókat. Noha Bluetooth-on keresztül most is lehet hasonló műveleteket végezni, az NFC sokkal biztonságosabb megoldás.

Annak is örülnénk, ha hazánkban is elérhető lenne az Apple Pay vagy legalább engedélyezze az Apple a külső fejlesztőknek, hogy hozzáférjenek az NFC-hez, ami pl. a Simple alkalmazás felhasználóinak előnyös lehet.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.