Hirdetés

A tegnap megjelent iOS 12.1 első fejlesztői bétája már egy új funkcióról árulkodik, ami nem más, mint a Memojik szinkronizálásának lehetősége. Ez a lépés az új, True Depth kamerával érkező iPadek kapcsán elég ésszerű lenne. Jelenleg ugyebár a Memoji csak az iPhone-nál érhető el, de ha bevezetik az iPad esetében is, akkor a két készülék egymás között használhatná az elkészült figurákat.

Más is kiderült még az új iPadről a béta szoftver kapcsán. A telepítés utáni varázsló programkódjában egy „iPad2018Fall” nevű azonosító is szembe jött a fejlesztőkkel. Az előző verziók eddig a most bejelentett iPhone-ok kódját tüntette csak fel. Ez azt jelenti, hogy Memoji használatát bemutató prezentáció az idén ősszel megjelenő iPad esetében is elérhetővé válik.

Időközben arra is találtak bizonyítékot, hogy a Face ID működni fog a vízszintes (landscape) orientációval is, mely információ a Memoji szinkronizációval és a nemrég napvilágot látott ikonnal (melyen se notch, se Home gomb nem látható) elég jó képet vetít előre az új iPad-ről. A legfrissebb információk szerint pedig a készülékben USB Type-C csatlakozót találunk majd a Lightning helyett, de ezt az iPhone XS-nél is ígérték, szóval…

Ha az Apple követi a szokásos menetrendet, akkor októberben várható a bemutatása, miután már több forrás is azt sugallta, hogy az Apple lázasan dolgozik az új terméken. Sokan várták, hogy szeptember 12-én mutatják be ezt is, ami elmaradt, így olybá tűnik, hogy októberben kerülhet sor az új iPadek és Mac-ek bemutatására.

Hirdetés
FORRÁS9to5mac
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.