Hasonlóan az Android Pie-hoz, a végleges verzió előtt lesz pár okostelefon, amire telepíthető lesz az Android Q bétája, a Nokia és a Xiaomi pedig közzé is tette, hogy náluk melyek lesznek ezek a készülékek.

A végleges Android Q-ban olyan funkciók köszönnek majd vissza, mint a rendszerszintű sötét mód, de finomítottak a gesztusvezérlésen, az intelligens válaszadási lehetőségeken és a biztonsági frissítések telepítése után nem kell újraindítani a telefont. Ez csak néhány példa.

A Nokia brand mögött levő HMD Global mindössze egy okostelefont említett, ez a Nokia 8.1, ő lesz az első a vállalatnál, amire telepíthető lesz az Android Q béta. A Xiaominál sem lett sokkal hosszabb a lista, konkrétan két mobilról van szó, az egyik a Xiaomi Mi 9, a másik pedig a Xiaomi Mi MIX 3 5G, gyakorlatilag így ez az első 5G-s mobil, ami megkapja az Android Q bétát.

A Xiaomi oldalán lehet jelentkezni a béta tesztre, illetve le is lehet tölteni a szoftvert, azonban azt tartsátok szem előtt, hogy ez még egyáltalán nem a végleges verzió, teli lehet hibákkal, így csak akkor érdemes telepíteni, ha nem elsődlegesként használod a mobilt, illetve ha a későbbiekben vissza tudod telepíteni az előző verziót.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.