A Harmony OS mellett a legújabb Android Q-n alapuló EMUI 10-es rendszerét is megmutatta a Huawei idei fejlesztői konferenciáján.

A 10-es EMUI egyelőre még zárt béta állapotban van, így csak nagyon kevesen férhetnek hozzá. Ettől függetlenül azonban a kínai piacon már videókkal demózza a Huawei az új rendszert. Ezeken látszik, hogy az EMUI 10 is megkapja a gyorsabb és egyszerűbb megosztás menüt az új Androidból. Ezen felül továbbfejlesztett hardverkompatibilitással érkezik majd.

A 10-es felület vizualitásban is hoz változást. Továbbfejlesztett és még jobban integrált sötét módot kap, hála az Android Q natív sötét módjának. Visszafogottabbak lesznek a rendszer színei és szellősebb lesz az elrendezés. Ezeken felül pedig az átmenetek természetesebb animációkat kapnak majd.

Továbbfejlődik a számítógépes munkafolyamatok megosztásának lehetősége, illetve a demo videók alapján lehetőségünk lesz hívásokat és videohívásokat a tévére kivetíteni az új rendszerben. Ezek működéséről bővebb információt egyelőre nem közölt a cég.

Az Android Authority készített egy tesztvideót, illetve cikket az első benyomásokról, ezt angolul itt tudjátok megnézni.

Publikus bétát a Huawei szeptember 8-tól ígér, először a P30 és P30 Pro készülékeken, melyeket nem sokkal követ majd a Mate 20-as széria is. Rá egy hétre pedig, mint azt már tudjuk, szeptember 19-én fog debütálni a Huawei Mate 30-as termékcsalád, melyek már a dobozból kikerülve az Android Q alapú EMUI 10-et fogják futtatni.

Hirdetés
FORRÁSMobilaréna
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.