A MediaTek bemutatta legújabb P-szériás mobil processzorát, a Helio P25-öt. Az új chip 16 nm-es gyártási technológiával készült és 8 db Cortex-A53-as maggal működik 2.5 GHz-re skálázva. A processzor támogatja a MediaTek Imagiq technológiáját, mellyel sokkal jobb a képek feldolgozása a duál kamerás megoldásoknál.

A Helio P25-nél fontos szempont volt természetesen a hatékonyság, hogy minél több energiát takarítson meg, de azért teljesítményben is hozza az elvárhatót. Az új chipset kamerás képességei:

  • 1 kameránál 24 MP, két kameránál 13+13 MP maximális szenzortámogatottság
  • Színes és Mono fotók zajszűrése és valósidejű mélységérzékelés, bokeh effekttel
  • Magas dinamikatartomány
  • Turbo 3A a gyorsabb automata exponálásért

Ezenfelül az chip 6 GB RAM-ot és Mali-T880 900 MHz-es grafikus gyorsítót támogat. A vállalat szerint a Helio P25 2017 első negyedévében érkezik.

A korábbi Helio P10-es chipset még mindig nagyon népszerű, bár nem túl hatékony. Megtalálható például a Sony Xperia XA-ban, a HTC One A9s-ben és csomó kínai mobilban, a Helio P20 pedig ott van az Elephone P20 és az Umi Plus E belsejében. A 2017-es MWC-n már vélhetően lesz Helio P25-ös okostelefon, szóval állunk elébe!

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAndroidAuthority
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.