Most nem az USA és Kína kereskedelmi háborúja a téma, hanem Dél-Korea és Japán feszült hangulata. A Samsungot kereszttűzbe lökheti, ha a két ország nem tudja rendezni ellentéteit.

Japán rengeteg alapanyagot ad el Dél-Koreának, melyeket a Samsung kijelzőgyártáshoz és félvezetőkhöz használ fel. A Samsung ezek eladásán keres a legtöbbet.

Japán viszont szigorította az export mennyiségét három olyan anyagra is, melyek nagyon fontosak a chip- és kijelzőgyártáshoz. Sőt, a SamMobile szerint Japán a megbízható üzleti partnerek listájáról is leveheti Dél-Koreát.

Úgy tudni, a Samsung elébe megy a bajnak és elkezdte felhalmozni az alapanyagokat és új beszállítókkal is elkezdett egyeztetni. Ha Japán tovább szigorítana az exportokra vonatkozó törvényein, az olyan elektronikai cikkekre is kihathat, mint a Samsung televíziói vagy telefonjai.

A Samsung az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy igyekszik minél hamarabb megoldást találni és tisztázni hírnevét.

Japán és Dél-Korea konfliktusa egy nemrégiben meghozott bírósági döntés miatt romolhatott meg. A bírósági határozat értelmében Japánnak az eddiginél több kárpótlást kellene fizetnie a II. világháborúban kényszermunkára fogott és megölt dél-koreaiak hozzátartozóinak.

Ez is érdekelhet: A Samsungot is rosszul érintette a Huawei körüli botrány

Hirdetés
FORRÁSNapiDroid
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.