Az Amerika és Kína között zajló kereskedelmi háború miatt a Huawei-nek megtiltották a Google licenszhez kötött szolgáltatásainak használatát, ami mindenkit váratlanul ért.

A Huawei rengeteg pénzt fektet a Google szolgáltatások pótlásába és a saját ökoszisztémájuk, a HMS fejlesztésébe és már ott tartanak, hogy mégha le is veszik őket az entitás listáról, akkor sem fognak visszatérni a Google szolgáltatásaihoz, ezt egy osztrák magazinnak, a Der Standardnak nyilatkozták.

A Huawei App Gallery áruház fogja a Play Áruházat helyettesíteni, ami ugyan napról napra fejlődik, de még sok alkalmazás hiányzik belőle. A Google Maps helyett a TomTommal közösen fejlesztett navigáción dolgoznak.

Természetesen nem lesz egyszerű feladat és még nincs a történet abban a fázisban, hogy teljes mértékben át tudják hidalni a problémákat, de a Huawei kitart a HMS mellett, úgyhogy kíváncsian várjuk a történet végét.

Hirdetés
FORRÁSDer Standard
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.