Az amerikai kormány tegnap, immár harmadik alkalommal hosszabbította meg 90 nappal a Huawei érintő kereskedelmi tiltást, továbbra is rajta van a cég az USA-ra fenyegetést jelentő entitások listáján, így a vállalat továbbra is csak átmeneti licenszekkel dolgozhat együtt az amerikai cégekkel.

A Trump adminisztráció szerint Amerikában továbbra is használható a Huawei (és a ZTE) által kiépített infrastruktúra, amiről ha váltanának, az ott élő emberek hálózat nélkül maradnának.

A legnagyobb kérdés, ami a felhasználókat leginkább érinti, az a Google helyzete. A 90 napos halasztással a Google továbbra is jelen lehet a forgalomban lévő Huawei eszközökön, azonban ez az új készülékekre továbbra sem vonatkozik, tehát a Mate 30 Pro nem kaphatja meg egyelőre a Google alkalmazásait.

Hogyan tervezi a Huawei a jövőt? Jön a HMS!

A Huawei gőzerővel dolgozik a saját operációs rendszerén, a HarmonyOS-en, november 20-án jelentik be a rendszerrel kapcsolatos stratégiájukat. Marad tehát minden úgy, ahogy eddig, az új 90 napos intézkedés nem hozott változást az ügyben.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.