A Xiaomi május 31-én leplezte le a Mi 8, a Mi 8 SE és a Mi 8 Explorer Edition mellett a Mi Band 3-at is. Az új aktivitásmérő leginkább dizájnban és kijelzőben fejlődött, de persze részletesebben is megvizsgáljuk.

Ha megvennéd, akkor kínai szoftver fog fogadni, így ebben a bejegyzésben azt is megmutatom, hogyan tudjátok magyarrá varázsolni.

A Xiaomi Mi Band 3 egy átlátszó fedelű, fehér dobozban érkezett hozzánk a Gearbesttől, benne megtaláljuk külön az aktivitásmérőt és a hozzá járó pántot, valamint a kínai használati útmutatót és a töltőt.

Magyar nyelv telepítése!

A hivatalos magyar MIUI fórumon létrehoztak egy módosított Mi Fit applikációt, ami tartalmazza a magyarítást. Fontos azonban, hogy nem tudták annyira visszafejteni, hogy támogatottak legyenek az ékezetes karakterek, így a szoftverben ‘é’ helyett ‘e’-t fogunk majd látni, illetve ha olyan értesítést kapunk, amiben ékezet is van, akkor azokat kérdőjellel fogja helyettesíteni.

Így jelzi az értesítést

A magyarítást csak androidos mobilon végezheted el, de a kütyü működik iOS-szel is.

Miután kibontottad és van benne töltöttség, a Play Áruházból töltsük le a Mi Fit applikációt, jelentkezzünk be és párosítsuk az eszközt. Ezután le kell tölteni mobilra a módosított Mi Fit APK-t.

Nyisd meg a mobilon, majd írd felül a már meglévő Mi Fit appot. (Ha nem engedi, akkor előbb töröld le a gyári Mi Fitet és utána tedd fel a módosítottat). Ezután nyisd meg az alkalmazást és ha jól csináltad, el is indul a Firmware frissítése. Ha végzett, újraindul az eszköz és máris magyar lesz.

Ha bármilyen hibába ütköztök vagy frissítést kér a karpánt, látogassatok el a miui.hu fórumra, magyarul le van írva minden, többek között az is, hogyan lehet visszatenni a gyári szoftvert.

Amennyiben visszateszitek a gyári Mi Fit appot, úgy visszaáll a nyelv kínaira, ugyanez igaz iPhone-nál is, ha megvan a magyar nyelv, párosítod az iOS-es Mi Fithez, majd frissíted App Store-ból az appot, akkor visszaáll kínaira az óra, ezért célszerű nem frissíteni az appot.

Mik az újdonságok?

A Mi Band 3 az elődjéhez képest leginkább formavilág szempontjából változott és fejlődött. Az üveg felület lényegesen nagyobb lett, az érintőgomb szinte beleolvad a környezetébe, mégis ha megérinted, érezhető, hogy mélyebben van. Az egész karkötőre a lekerekített formavilág jellemző, ízlés kérdése, hogy ez kinek tetszik.

A Mi Band 3 icipicit nehezebb lett, a 7 grammos Mi Band 2-vel ellentétben ez 8,5 grammot nyom, de amiatt nem kell aggódni, hogy lehúzná a karunkat. A karkötő anyaga mindössze annyiban változott, hogy az üveg kapott egy UV100-as bevonatot, ezáltal kevesebb ujjlenyomat látszik meg rajta, ezenfelül a kijelző is majdnem dupla akkora lett.

A Mi Band 2-ben ugyanis egy 0,42 hüvelykes OLED kijelző volt, a Mi Band 3-ba pedig egy 0,78 hüvelykes, 128 x 800 pixeles PMOLED kijelző került, ami nemcsak hogy nagyobb, de jobban is látható napsütésben. Ennek megfelelően az akkumulátor is nagyobb lett, 70 helyett 110 mAh kapacitású telepről beszélhetünk.

A gyártó által ígért 20 napos üzemidő gond megvan, esetenként ez több is lehet, függ attól is, hogy mennyit világít a kijelző vagy hogy mennyit mozgunk. Fontos, hogy ez továbbra sem okosóra. Nincsenek benne edzésprogramok, kizárólag a lépések számát, a megtett távolságot, az elégetett kalóriát, a pulzusunkat és az alvási szokásainkat méri. Ettől függetlenül a Mi Band 3 IP67-es tanúsítványnak megfelelően por- és vízálló, illetve 50 méter mélységbe is levihetjük magunkkal a vízbe, ki fogja bírni.

A kijelzőt az érintőgomb megérintésével villanthatjuk fel, ezután felfelé és lefelé legyintve váltogathatunk a 6 menüpont közül (a fenti videóban látható a demonstrálás). Ezek az óra, az aktivitás, a pulzusmérés, az időjárás, az értesítések és az egyebek. Az aktivitáson belül jobbra legyintve láthatjuk a megtett lépéseket és az utat, az elégetett kalóriát, valamint az akkumulátor töltöttségét. Az érintőgomb rövid érintésére vissza, hosszú érintésére pedig beléphetünk az adott funkcióba. Az egyebeken belül van stopperóra, telefon keresése, illetve számlap váltás funkció, utóbbin belül mindössze három számlap közül lehet válogatni.

Választható számlapok

A mért adatokat természetesen a Mi Fit appon belül napokra lebontva megnézhetjük, be lehet állítani, hogy az óra miről küldjön értesítést, legyen-e képernyőzár, felvillanjon-e a kijelző csuklóemelésre, illetve milyen sorrendben legyenek az óra menüpontjai.

Amennyiben értesítés érkezik, úgy látható, hogy melyik app küldte, azon belül is ki küldte és pár szó erejéig látszik, hogy mit küldött. Erre válaszolni nem lehet, a hívást a hívó nevével kiegészítve rezgéssel jelzi, elfogadni nem lehet, csak elutasítani. Pont arra jó, amit egy ilyen kis kütyütől elvárnánk. Mutatja az órát, az értesítést és méri az aktivitást.

Verdikt!

A Xiaomi Mi Band 3 a Mi Band 2-höz képest leginkább dizájnban, kijelzőben és akkumulátorban változott, elég csak havonta feltölteni, a tartalmakból több minden látható, 50 méteres mélységig vízálló és majd készül belőle egy NFC-s változat is, amivel fizetni is lehet majd.

Aki jelenleg Mi Band 2-vel rendelkezik, annak talán nem érdemes váltania, de mivel egy viszonylag olcsó termékről van szó, vélhetően senkit nem fog anyagi csődbe sodorni a váltás.

Hamarosan hazánkban is kapható lesz hivatalosan, mi a Gearbesttől kaptuk a kütyüt tesztelésre, ott a Mi Band 3 33,6 dollárba kerül, ami kb. 9500 Ft, összehasonlításképp a Mi Band 2 21 dollár, vagyis kb. 6000 Ft. Még így is bőven megéri.

Vásárlás:

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.