A Vodafone ReadyPay-jel való fizetés biztonságos, gyors és bárki számára elérhető.
A Tele 5 Taxi fél éves tesztelés után lehetővé tette a Vodafone ReadyPay bankkártyás fizetést. A társaság 110 taxijában elérhető az új fizetési szolgáltatás.

Ma már elengedhetetlen, hogy a vásárló kártyával is tudjon fizetni, ha igénybe vesz egy szolgáltatást. Nagyon örültünk tehát, amikor a Vodafone felajánlotta számunkra a ReadyPay-hez való csatlakozást.” – mondta Pásztor Marcell, a Tele5 Taxi ügyvezető igazgatója, s hozzátette, hogy a viszonylag alacsony napi forgalommal rendelkező vállalkozók és vállalatok számára – már amennyiben mobil kártyaelfogadóvá kívánnak válni – a ReadyPay az egyetlen lehetőség jelenleg hazánkban. 

A ReadyPay Magyarországon egyedülálló, a kis és középvállalatok életét megkönnyítő, a készpénzkímélő elektronikus fizetésre való azonnali átállást lehetővé tevő megoldás.” – mondta Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató helyettese. A mobil bankkártya-olvasó terminál akár zsebben is elfér, így a kereskedő, szolgáltató, vagy akár a megrendelt terméket házhoz szállító futár is könnyedén magával viheti, s bárhol, bármikor, pillanatokon belül használhatja is az eszközt.

A ReadyPay mPOS terminál a BKK által is jóváhagyott készülék. Ha Bluetooth-on keresztül párosítjuk az okostelefont vagy táblagépet a terminállal, akkor kapcsolódik az internetre. A Vodafone ReadyPay alkalmazás segítségével hajthatunk végre fizetési tranzakciót. Ezután a kártyabirtokos az mPOS terminál segítségével leolvashatja bankkártyáját vagy mobiltárcáját, illetve beütheti a PIN kódját szükség esetén. A tranzakció ezután úgy működik, mint az OTP bank rendszereiben. A sikeres tranzakcióról a Vodafone ReadyPay alkalmazásra és e-mailben is érkezik értesítés az elfogadóhoz. A kártyabirtokos is kaphat e-mailben értesítést, amennyiben megadja érvényes e-mail címét.

A szolgáltatás valamennyi Magyarországon forgalmazott kártyatípussal használható mindössze 4990 forintos áron.
A Vodafone ReadyPay szolgáltatás az OTP Bankkal és az Ingenico Group magyar leányvállalatával együttműködésben valósult meg. A szolgáltatás kiépítésében a MasterCard is részt vett.

Egy taxicégnél a tranzakció gyorsasága is kulcsfontosságú.”- mondta Pásztor Marcell, aki így mesélt a korábbi tapasztalatokról: „Hogy csupán egyetlen példát említsek, a repülőtéren, ahol mindössze 5 percnyi ingyenes várakozást engedélyeznek, már egy-két perces késedelemért is borsos árat fizethet a sofőr. A Vodafone ReadyPay költséghatékony és egyszerű készpénzkímélő megoldás taxisaink számára, amely nem csupán a mozgásban lévő kereskedők igényeihez optimalizált kompakt mérettel és takarékos akkumulátorral rendelkezik, de a tranzakció költségei is alacsonyabbak” – tette hozzá.

„Az Ingenico Group büszke arra, hogy a magyarországi piacon is az mPOS terminál forradalom élvonalában lehet iCMP termináljával. Hisszük, hogy ez a hatékony fizetési megoldás segíteni fog a taxisofőröknek új, visszatérő ügyfeleket szerezni.” – mondta Szabó Gábor, az Ingenico Group Magyarországért felelős vezetője.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: