Hirdetés

A partik hangszóróit specifikus funkciókkal kell jellemezni, amelyek megkönnyítik a körülményekhez és helyzetekhez való alkalmazkodást. Kialakításukat úgy célszerű megválasztani, hogy hosszú távon nagy terhelés mellett működjenek, és a különféle időjárási viszonyokhoz is tudjanak alkalmazkodni.

A bulikra szánt hangszórókat dinamikus zenevisszaadást kínáló hangzás jellemzi, amely alacsonyan kinyúló basszusra épül. Az ilyen hangszórókat a szoba méretének megfelelően érdemes kiválasztani, de az is fontos, hogyan működnek a szabadban. Ha parti hangszórókat keresel, ez az útmutató megmutatja, mely aktív hangszórókat használhatod beltéren és kültéren egyaránt.

Milyen parti hangfalakat válasszunk, melyiket érdemes megvenni?

Egy ilyen rendezvény szervezését általában más szabályok vezérlik, mint az otthoni meghitt zenehallgatást. Emiatt, amikor hangfalakat választunk egy partira, egy ilyen berendezés úgymond páncélja vezéreljen elsősorban. A parti hangszóróinak elsősorban külső tényezőknek, például sokkal magasabb páratartalomnak vagy más körülményeknek, például túlzott hőségnek vagy egyéb véletlen behatásoknak kell ellenállniuk. Számos Euronics hangszóró olyan konstrukciókat kínál, melyek ideálisak a ház körüli vagy kerti események szervizelésére.

Ezekre jellemző a mechanikai sérülésekkel szembeni nagyfokú ellenálló képesség, képesek könnyen megbirkózni a gyorsan változó, eltérő körülményekkel. A bulik hangszóróit a funkcionalitás alapján is meg kell különböztetni a különféle típusú jelforrásokkal való együttműködés széles körben értelmezett lehetőségétől. Emiatt ezek a hangszórók magukban hordozzák a Bluetooth funkció és a TWS opció lehetőségeit, aminek köszönhetően egy második aktív hangszóró vásárlásával sztereó rendszert alakíthatunk ki. Sok hangszóró esetében klasszikus audio csatlakozók is találhatók, amelyeknek köszönhetően a jelet a hangszóróba lehet táplálni CD-lejátszóról vagy MP3-lejátszóról.

A LED-es háttérvilágítású hordozható hangszórók ideálisak lehetnek táncos bulikhoz. Ennek a megoldásnak köszönhetően a rendezvény még színesebbé, klubszerűbbé válik a hangszórókból felcsendülő zene által. A LED-es háttérvilágítású hangszóró tökéletes megoldás lehet azok számára, akik egy funkcionális, aktív hangszóróra helyezik a hangsúlyt a hatékony háttérvilágítást is kínáló partik aspektusából.

Hangszóró partikhoz – TWS funkció

A bulikra szánt hangszórók esetében a TWS funkciónak köszönhetően vezeték nélkül is párosíthatók. Ez a funkció lehetővé teszi a hangszórók csatlakoztatását, aminek köszönhetően képesek lesznek sztereó módban hangot reprodukálni, egyetlen hangforrásról, azaz CD-lejátszóról vagy okostelefonról Bluetooth-on keresztül. Ennek a funkciónak köszönhetően növelhetjük a hangszórók számát, ezáltal a teljes hangsugárzó rendszer teljesítményét és hatékonyságát, így magasabb hangerőt is elérhetünk.

Kiegészítő tápegység a hangfalakhoz szabadtéri rendezvényen – mire van szükségünk?

Abban a helyzetben, amikor úgy döntünk, hogy hordozható hangszórókkal szervezünk rendezvényt, különösen olyan helyeken, ahol korlátozott a 230 voltos áramellátás, és nincs lehetőség az ilyen típusú hordozható hangszórókba épített akkumulátor töltésére, használhatjuk az úgynevezett power bankokat.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.