2016 nagy technológiai robbanása a virtuàlis valóság (VR) eszközök és tartalmak elterjedése. Elsősorban az okostelefonokkal működő speciális szemüvegek a szórakoztatóiparban vannak jelen, de a szakemberek folyamatosan dolgoznak azon, hogy az egészségügyben, valamint az oktatásban is szerepet vállaljanak ezek az okoseszközök. Magyarországon a Telenor Hipersuli program vállal jelentős szerepet.

A Telenor digitális program célja, hogy okoseszközök, elektronikus tananyagok és a mobilinternet segítségével hatékonyabbá tegye a hazai közoktatást, mindezt gyermekek és pedagógusok bevonásával. A vállalat egy újabb modern technológiával teszi érdekessé a tanórákat.

  
A VR szemüvegeknek köszönetően a tanulók a hétköznapokon is élvezhetik az éppen nem hétköznapi dolgokat, legyen az merülés a tenger mélyén, elrepülhetnek egy kitörő vulkán felett, vagy megtekinthetik, milyen hatalmas egy piramis. A virtuális tartalmak irodalom, angol, matematika és vizuális kultúra órán kapnak szerepet az idei tanévben.

A 3 hónapos kísérleti időszakban a vállalat a diákokkal és a pedagógusokkal egyaránt gyűjti össze tapasztalataikat és javaslataikat a technológia alkalmazhatóságának fejlesztésére. Magyarország az elsők között szerepel a VR oktatás világtérképén.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: