Hirdetés

Egyre közeledik a megjelenés, a kiszivárgott infók sok mindent elárultak: ezt tudjuk eddig az Apple Reality Pro headsetéről.

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója megosztotta, milyen lehet az Apple új eszköze. A név valószínűleg Apple Reality Pro lesz, és a WWDC-n debütálhat, az ára kb. 3 000 dollár lehet. Az Apple állítólag 7 éve dolgozik a terméken több, mint 1000 emberrel.

Ezt tudjuk eddig az Apple Reality Pro headsetéről

A Reality Pro alumíniumból és üvegből készül, a komfort érdekében az AirPods Maxhez hasonló párnázatot is kap.

Az előlapon egy hajlított kijelző helyezkedik el, amin keresztül láthatóak a viselő szemei. Két oldalt hangszórók találhatóak, és van fejpántja is, ami a stabilitásért felel.

Hardveres téren egy módosított M2-es csip fogja hajtani az eszközt, az akkupakk pedig 2 db iPhone 14 Pro Max akksiméretének felel majd meg, ami kb. 2 órás üzemidőt tesz lehetővé. Az akkupakk külön csatlakozik az eszközhöz kábellel, a viselőnek azt a zsebében kell tartania.

Az eszköz több módon is eltér a hasonló kütyüktől, például a Meta Quest Prójától, rendelkezik majd arc és szemkövetéssel, ezen felül az AR és a VR-t kombinálja egy kevert valóság élménnyé. Lesz majd saját felülete, mint az iPhone vagy iPad eszköznek és videós tartalmak fogyasztására lesz elsődlegesen alkalmas (pl. filmnézésre, vagy külső kijelzőként használva a Mac-hez, amit a Meta headsete jelenleg is tud).

Zuckerberg reagált a metaverzumos mémekre

A Reality Pro több külső kamerával is rendelkezik majd, melynek segítségével képes követni a kezünket, belül pedig szenzorok segítségével figyeli a szemünket. Ennek köszönhetően nem lesz szükség fizikai távirányítókra, a szemünk és kezünk segítségével irányíthatjuk majd.

Az Apple Watch-hoz hasonlóan kap egy gyűrűt is, melyet tekergetve válthatunk a VR és az AR mód között. Gurman szerint amint AR-ba váltunk, szépen elhalványul a virtuális környezet, és megjelenik előttünk a valóvilág, ami Gurman szerint az egyik legfontosabb funkciója lehet a kütyünek.

FaceTime hívások közben képes lesz az eszköz valósághűen elhelyezni a személy testét és arcát a virtuális környezetben, így két ember között jóval valósághűbb lehet a VR-kommunikáció, mint a Meta headsetén az animált karakterekkel. Több résztvevő esetén azonban technikai limitációk miatt a felhasználók Memojiként jelennek majd meg, így ez két ember között működhet a legjobban.

A felhasználók természetesen külső monitorként is használhatják az eszközt Mac gépükhöz, ami hasonlóan működhet, mint a Meta headsetének esetében.

A Qualcomm bemutatta a Snapdragon XR2+ 1 Gen 1 lapkakészletét

A Reality Pro arra is alkalmas lesz, hogy moziélményt szimuláljon filmezéshez, akár az űrbe vagy egy sivatagba helyezve minket. A Spatial Audio támogatásához azonban szükségünk lesz egy AirPodsra.

Az Apple Store üzletekben várhatóan ki lehet majd próbálni az eszközöket, azonban az Apple nem vár csodát az első terméktől, ez inkább egy hosszú távú befektetés, mint átütő sikert arató termék.

Ti mit gondoltok erről az eszközről? Szerintetek van létjogosultsága?

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.