Hirdetés

A Snapdragon XR2+ az a lapkakészlet, amely a Meta Quest Prót is meghajtja.

A Meta Quest Pro VR/MR headset megjelenése után az azt meghajtó Snapdragon XR2+ Gen 1 lapkakészletről derültek ki részletek.

A Qualcomm bemutatta a Snapdragon XR2+ 1 Gen 1 lapkakészletét.

A Snapdragon XR2+ Gen 1 új képfeldolgozó rendszerrel érkezik, amely kevesebb, mint 10 ms késleltetéssel üzemel, ezáltal lehetővé teszi a kevert valóság megvalósítását.

A lapkakészlet támogatja a 360 fokos videót 8K 60 fps-ben, a „valós idejű érzékelő” technológiákat, beleértve a fej-, kéz- és kontroller követést, a 3D-s rekonstrukciót, az automatikus szoba térképezést és a magas pixelsűrűséget. A chipnek 30%-kal javult a hőkezelése és 50%-kal magasabb a tartós teljesítménye az előző generációhoz képest.

A Meta Quest Touch Pro kontrollereket a Snapdragon 662 platform hajtja meg, amely lehetővé teszi számukra, hogy több pozicionális kamerát nyomon kövessenek, ráadásul mindezt alacsony késleltetéssel teszik.

A Qualcomm szerint több gyártó elkötelezte magát amellett, hogy az XR2+ lapkakészletet használó eszközöket mutat be az év végéig. A Snapdragon XR chipek eddig 60 XR (eXtended Reality) kütyü alapját adták világszerte.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.