Hirdetés

Alig négy évvel a megjelenése után véget ér az eredeti Oculus Quest támogatása, egy évnyi biztonsági és kritikus hibákat javító frissítéseket azonban még kaphatnak a Meta headsetének tulajdonosai.

A Meta emailben tájékoztatta felhasználóit, hogy hamarosan megszűnik az eredeti Oculus Quest szoftveres támogatása. A Horizon Home március 5-től elérhetetlen, azonban az alkalmazások és maga a headset továbbra is használható marad, de az online partik létrehozása és az azokhoz való csatlakozás lehetősége megszűnik.

Véget ér az eredeti Oculus Quest támogatása

Ez az eszköz volt az Oculus első vezetéknélküli VR headsetje, amit a Quest 2 követett 2020-ban. Az eredeti Questet még a Snapdragon 835-ös lapkakészlete hajtotta, ezt követően már a Snapdragon XR2-re váltott a cég az utód esetében. A Meta szerint a változás a Quest 2 és Quest Pro tulajokat nem érinti.

A Metánál a közelmúltban több helyen is megszorításokat eszközöltek: leállították például a Portal okoskütyük gyártását, valamint a még el nem készült viselhető eszközök projektjeit is elkaszálták, illetve megváltak több, mint 11 000 alkalmazottól még tavaly novemberben.

A Qualcomm bemutatta a Snapdragon XR2+ 1 Gen 1 lapkakészletét

 

Hirdetés
FORRÁSArsTechnica
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.