Hirdetés

Vége a Portálnak, és a többi metaverzumon kívüli hardveres eszköz fejlesztésével is leáll a Meta.

Néhány évvel ezelőtt kezdődött, most úgy tűnik, idén végződhet az okos asszisztenssel felszerelt Facebook-eszközöknek a története: vége a Portálnak és az okosóra projektnek is.

Vége a Portálnak, a Meta leáll az okos eszközök gyártásával

Hazánkban az okosotthon eszközök még elterjedés alatt vannak, az okos asszisztensek valamivel lemaradásban követik az átlagos háztartási eszközök okos verzióit, vélhetően részben annak köszönhetően, hogy nem tudnak magyarul.

Külföldön azonban létezik egy termékkategória, az okos kijelzők, amik leginkább egy konnektorhoz csatlakoztatott, valamivel nagyobb méretű hangszórókkal ellátott tabletekhez hasonlíthatóak, amiken a Google, az Amazon vagy jelen esetben a Facebook szoftvere fut és számos dologra használhatóak.

Ilyen például a Portal termékcsalád, amik elsősorban kommunikációra, Messenger, WhatsApp hívásokra lett kitalálva, de lehetett rajta Facebook Live-okat, videókat nézni vagy akár YouTube-on tartalmat fogyasztani, de elérhető volt rá a Spotify is.

Tervben volt egy kamerákkal felszerelt okosóra is, azonban abból vélhetően már nem lesz semmi, elkaszálták a projektet.

A Meta nem jósol túl fényes jövőt: a héten derült ki, hogy elbocsájtanak 11 000 alkalmazottat, mostantól a metaverzumra fókuszálnak majd.

A kiemelt kép forrása: Meta

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.