Hirdetés

11 000 alkalmazottat rúg ki a Meta, ami a cégnél dolgozók 13%-a.

A 11 000 alkalmazott elbocsátásának okaként a befektetésekkel kapcsolatos téves megítéléseket, a gyenge hirdetési piacot és a makrogazdasági visszaesést is kiemelte.

Mark Zuckerberg elárulta, hogy az online világ COVID-járvány utáni előrejelzései nem úgy alakultak, ahogy várták, és a vállalatnak megnövekedett versennyel, hirdetési veszteséggel kellett szembenéznie, csökkent a bevétele.

A Metának tőke-hatékonyabbá kell válnia, és az erőforrásokat kisebb számú, ugyanakkor kiemelt növekedési területre, például a mesterséges intelligenciára, valamint a metaverzum hosszú távú jövőképére fogja áthelyezni.

A vállalat emellett csökkenti a költségvetést, csökkenti a juttatásokat és csökkenti az ingatlanok számát, ami azt jelenti, hogy a jövőben az alkalmazottaknak meg kell osztaniuk az asztalokat. Mindezek az intézkedések nem elegendőek a bevételnövekedés fenntartásához, ezért Zuckerberg úgy döntött, hogy elbocsátja a dolgozók 13%-át.

Az Egyesült Államokban felmondott alkalmazottak végkielégítést, egészségbiztosítást a következő hat hónapra, valamint karriertámogatást kapnak. A támogatás az Egyesült Államokon kívül is hasonló lesz – áll a levélben, figyelembe véve a helyi munkaügyi törvényeket.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.