A Samsung Galaxy S8 és S8 Plus modelleknél debütált a vállalat első próbálkozása a személyi asszisztensek terén, a Bixby, mely dedikált gombot is kapott a készülékek bal oldalán.

A felhasználók vegyes érzésekkel fogadták a személyi asszisztenst. Először volt lehetőség arra, hogy a Bixby gombot átirányítsuk másra, mondjuk a Google Asszisztensre, azonban a Samsung ezt a kiskaput is bezárta. Ennek eredményeképp még egy Kickstarter projekt is elindult. A termék maga egy karbonszálas tok, melybe ha beletesszük a mobilt, nem tudjuk benyomni majd a gombot. Ez a tok 20 dollárért már a tiéd lehet, további három dollárért „i hate Bixby” matricát vásárolhatsz, ha pedig igazi gyűlölködő vagy, 40 dollárért az előbbi kettő mellett egy ugyanilyen feliratú sapkát is kapsz.

Azért ez nem semmi 😀 A kezdeményezés célja 16.000 dollár összegyűjtése, melyből cikkünk írásakor már 394-et összegyűjtöttek. Ja, egyébként ha szeretnétek kikapcsolni az asszisztenst, van egy ingyenes megoldás is. A futó alkalmazások között le kell tiltani a com.samsung.android.bixby.agent névre hallgatót és akkor nem fog bejönni semmi a gomb megnyomására.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sajnos nagyon úgy néz ki nem lesz, hiszen a samu letiltotta a dedikált gomb funkciójának megváltoztathatóságát! (gondolom azért már kutatják jonéhányan, hogyan lehet ezt kikerülni)
    Gondolom a Note 8 ban ez már alapból így lesz, de biztosan addig fogom túrni a netet amíg valahogy rá nem akadok a megoldásra, hogyan tudnám „másra” használni!!!
    😉

Comments are closed.