Hirdetés

A játékra szánt telefonok a 2018-as év egyik nagy slágerei voltak. A Xiaomi almárkája, a Black Shark bemutatta a Black Shark 2-t, ami a gyártó szerint új szintre emeli a játékélményt.

A teljesítménnyel biztosan nem lesz gond, erről a Qualcomm Snapdragon 855-ös processzora gondoskodik, az akár 12GB RAM és 256GB tárhely társaságában. De mindez napjainkban már nem biztos, hogy elég, hiszen a vetélytársak sem ülnek a babérjaikon, nézzük a Black Shark 2 különlegességeit.

Direct touch liquid cooling system 3.0: a gyártó állítása szerint 14 celsius fokkal alacsonyabb hőfokon üzemel a processzor játék közben, így a legoptimálisabb élményt nyújtva.

Ludicrous Mode: a mód bekapcsolása után a processzor összes erőforrása elkezd dolgozni, melynek következményeképpen nem esik a játékok képkockaszáma.

A 4000 mAh kapacitású akkumulátort 27 wattos gyorstöltéssel tölthetjük, 5 perc alatt fél óra, 10 perc alatt 1 órányi játékidő érhető el. A Black Shark 2 töltés közben is enged játszani, 30 percnyi PUBG közben 15%-ot tölt a készülék.

X+2 Antenna:  X-type Smart Antennákat kapott két oldalán is a készülék így sikerült nekik a 360 fokos jelfogási arányt elérni.

Shark Space-Immersive Gaming mode: a mód bekapcsolását követően a készülék mindent bezár a háttérben, így a játékra koncentrálhatnak a felhasználók. A Game Dockot játék közben is lehúzhatjuk, az itt bekapcsolható a Perfomance Dashboard segítségével láthatjuk az FPS számokat, és a processzor hőmérsékletét valós időben, a Gamer Studióban pedig személyre szabhatjuk a teljesítményt.

World’s Lowest Latency Screen Touch: a leggyorsabb válaszidővel rendelkező érintőképernyőjével szerelték fel, 43,6 ms válaszidő segít javítani a játékosok teljesítményét, a gyártó szerint az Apple is 45 ms válaszidőt tudhat csak magáénak.

The world most advanced Master Touch: a készülék jobb és baloldala nyomásérzékeny zónákat kapott, melyek segítségével akár 80 ms-ot is megspórolhatunk FPS játékok során.

6,39 colos AMOLED kijelzőt kapott, melyet világelsőként DSP (digital signal processing) technológia is segít. Az Always HDR segíti a hagyományos tartalmak konverzióját HDR kompatibilissé. A duál szteró hangszórók 25%-kal nagyobbak mint a hasonló készülékeké, valamint 3 mikrofon segíti a még jobb játékélményt, ezekből 2 zajszűrős.

Duál kamerák kaptak helyet a hátlapon, a fő szenzor egy 48 MP-es Quad Bayer szűrős egység f/1.75 rekeszértékkel, a másodlagos egység 12 MP-es telés lencse, a selfie kamera pedig 20 MP-es. Az ujjlenyomatolvasót a kijelzőbe integrálták.

HDMI kábel segítségével ráköthetjük bármely kompatibilis tévére, így is növelve a játékélményt. Bemutatásra került a GamePad 3.0, aminek segítségével konzollá alakíthatjuk át készülékünket, vásárolhatunk hozzá egy hűtéssel ellátott tokot is, mely 10 celsius fokkal hűti vissza a készüléket, ha van rá szükség. Gaming készülék elmaradhatatlan része az RGB világítás, ami természetesen személyre szabható.

A 12/256 GB verzióért 625$-t (kb. 172.000 Ft), a 6/128 GB változatért pedig 470$ (kb. 130.000 Ft) dollárt kérnek el, jött egy Frozen Silver fantázianevű variáns is, ez csak a 8/256 GB modellel kérhető. A készülék a mai naptól vásárolható meg Kínában, nemzetközi értékesítésről egyenlőre nincs információnk.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.