Testreszabhatóbb lesz az always-on kijelző iOS 16.2-vel, melynek 3. bétájában további beállítási lehetőségeket tett elérhetővé az Apple.

Az iOS 16.2 harmadik bétájával érkező beállítási lehetőségeknek köszönhetően testreszabhatóbb lesz az always-on kijelző és spórolhatunk az aksival, növekedhet az üzemidő.

Testreszabhatóbb lesz az always-on kijelző az iOS 16.2-velAz iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max idén megkapta az always-on kijelző funkciót, ami lehetővé teszi, hogy az órát, az értesítéseket, különböző widgeteket, illetve egy háttérképet folyamatosan megjelenítsünk a kijelzőn, amikor szükségünk lenne rá.

Ennek persze megvan az a hátránya, hogy minél többet használjuk, annál jobban csökken az üzemidő, a most érkező beállítási lehetőségekkel azonban ezen könnyen segíthetünk.

Az iOS 16.2 harmadik béta verziójával megérkeztek a testreszabási lehetőségek, melyek közül az egyik lehetővé teszi a háttérkép, a másik pedig az értesítések megjelenítésének ki-be kapcsolását.

Ennek az az előnye, hogy fekete háttér esetén az OLED kijelzőn nem világítanak a pixelek, tehát jóval kevesebbet fogyaszt, mintha a háttérképet jeleníti meg, az értesítések elrejtésével pedig még tovább növelhető az üzemidő – igaz, a megjelenített információk rovására.

A pletykák szerint valamikor decemberben érkezhet meg mindenki számára az új rendszer, így ha addig megtartják a funkciót, a szélesebb közönséghez is megérkezhet.

A kiemelt kép forrása: Macrumors

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.