Megérkezett az iOS 16.0.2 frissítés, javításra került a kamerazörgéses hiba.

Tegnap – magyar idő szerint – az esti órákban érkezett meg az iOS 16.0.2 frissítés, ami régebbi készülékeknél előfordult hibákat is javít, de a legfontosabb hibajavítás az új iPhone 14 Prót és Pro Maxot érinti.

Nemrégiben írtunk arról, hogy az új Pro párosnál harmadik féltől származó alkalmazásokban – amelyek használják a kamerát – furcsa és aggasztó kamerazörgést tapasztaltak a felhasználók, vélhetően nem optimalizálták a fejlesztők az új fő kamerához az appot (Snapchat, Instagram, Tiktok).

iOS 16.0.2 frissítés

Mivel a gyári kamera alkalmazásban ez nem jelent meg, illetve nem is minden készüléken fordult elő, ez egyértelműen egy szoftveres baki, amit tegnap este az Apple javított az iOS 16.0.2-vel, szóval ha te ilyesmit tapasztaltál, érdemes telepíteni az új verziót.

Ezek változtak az új rendszerben:

  • Előfordulhatott, hogy a kamera rezgett, és ezért homályos képeket készített iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max eszközön, egyes harmadik féltől származó appokkal történő fényképezés során
  • Előfordulhatott, hogy a kijelző teljesen feketén jelent meg az eszköz beállítása során
  • Előfordulhatott, hogy a vártnál többször jelent meg engedélykérő üzenet appok közti másolás és beillesztés során
  • Előfordulhatott, hogy a VoiceOver nem volt elérhető az eszköz újraindítása után
  • Kijavít egy problémát, amely során az érintéssel történő bevitel szervizelés után nem reagált egyes iPhone X-, iPhone XR- és iPhone 11-kijelzőkön
Hirdetés
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.