Hirdetés

Megérkezett az első iOS 16.4 béta a fejlesztőkhöz, ami számos újdonságot tartalmaz.

A frissítés elhoz egy régóta várt Safari funkciót: lehetőségük lesz a főképernyőhöz hozzáadott appoknak értesítést küldeni. A Web Push API évek óta hiányzott a mobilos Safariból, így sok alkalmazást nem lehetett teljes értékűen a webes felületen használni.

Megérkezett az első iOS 16.4 béta, új emojik jönnek

Ráadásul a harmadik felek böngészőiben is elérhetővé válnak a főképernyőre kitűzött webappok, az értesítések támogatásával együtt, amire eddig szintén nem volt lehetőség.

A főképernyőhöz hozzáadott webappok (progresszív webes alkalmazások, vagy PWA-k) sok esetben kiválthatják az App Store-ból letölthető alkalmazásokat, miközben nem foglalják a tárhelyet sem.

Az Apple Podcast alkalmazásban megjelenik egy új Csatornák fül, ahol a feliratkozásainkat tekinthetjük át, illetve az alkalmazás már lejátszási sorba rendezi a még meg nem hallgatott epizódokat. A CarPlay appba pedig érkezik egy böngészés szekció, melynek segítségével út közben folytathatjuk a podcastjeinket épp ott, ahol abbahagytuk őket.

A HomeKit is új alapokra helyeződik a frissítéssel, ami nagyobb megbízhatóságot és jobb kompatibilitást ígér, ráadásul az Otthon app már támogatja a Matter eszközök automatikus és manuális szoftverfrissítését is.

forrás: Emojipedia.org

31 új emoji is a rendszer részévé válik, ráadásul a fejlesztői béták közvetlenül a szoftverfrissítés menüből bekapcsolhatóak lesznek, fejlesztői profil telepítése nélkül.

Végre jöhet a Chrome és a Firefox iOS-re, legalábbis tesztelik

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.