Hirdetés

Megjelentek a Magyar Telekom első saját márkás okostelefonjai, a T Phone 5G és a T Phone Pro 5G.

Ma, az Allee Telekom üzletben két új mobil debütált, a T Phone 5G és a T Phone Pro 5G, amiket Kreisz Norbert, a Magyar Telekom termékekért felelős vezetője leplezett le. Ezek a vállalat első saját márkás készülékei.

T Phone 5G
Kreisz Norbert

Az első kérdés, ami felmerült bennem a bemutatón, hogy miért? Miért dob piacra saját telefont a Telekom, amikor így is temérdek opció közül választhat az ember.

Az alap elképzelés és a fő indok az volt, hogy az 5G-t minél elérhetőbb áron tudják biztosítani készülék oldalról is, ennek megfelelően a T Phone 5G 90.200 Ft-ról, a T Phone Pro 5G pedig 107.800 Ft-ról startol Magyarországon, de persze ezek csak a listaárak, előfizetés mellett jóval kedvezőbb áron lehet hozzájutni.

Specifikációk

T Phone 5G T Phone Pro 5G
Kijelző 6,52″, HD+ 6,82″, HD+
Chipset MediaTek Dimensity 700
RAM 4 GB 6 GB
Tárhely 64 GB (bővíthető microSD-vel) 128 GB (bővíthető microSD-vel)
Előlapi kamera 5 MP 16 MP
Hátlapi kamerák 50 MP – főkamera
2 MP – makró
2 MP – mélység
50 MP – főkamera
5 MP – széleslátó
2 MP – makró
2 MP – mélység
Akkumulátor 4500 mAh, 15W vezetékes töltés 5000 mAh, 15W vezetékes töltés, vezeték nélküli töltés
Operációs rendszer Android 12 (2 év rendszer, 4 év biztonsági frissítés)
IP védelem IP52 / IPX2
NFC / BT NINCS / BT 5.1 VAN / BT 5.1
Dimenziók 166,6 x 76,42 x 8,76 mm, 195 g 173,92 x 77,8 x 8,99 mm, 214 g

A specifikációkat elnézve vannak olyan tulajdonságok, amik tényleg értékelhetők és ebben az árkategóriában nem jellemzők, mint a T Phone Pro 5G vezeték nélküli töltése, de ami például számomra nagyon furcsa, hogy a T Phone 5G-ből kimaradt az NFC, ami tekintve, hogy Magyarországon is egyre népszerűbb a mobilfizetés, nem túl szerencsés döntés.

T Phone Pro 5G
A készülékekhez töltőfej nem jár, csak kábel, a magenta tok opcionális, az áttetsző és a fólia pedig előrendelői ajándék

Még picit a múltban ragadva itt is tiszteletét teszi a gyakorlatilag túl sok mindenre nem használható, alacsony felbontású makró- és mélységkamera, ahelyett, hogy lett volna egy autofókuszos széleslátó. Mindenképp megnézzük, hogy az 50 MP-es fő kamera milyen képeket készít majd.

A készülékeket egyébként egy feltörekvő kínai vállalat, a Wingtech gyártja.

Előnyök

A két új készülék tehát nem kompromisszum mentes, viszont a jelenlegi gazdasági helyzetben is elérhető áron képesek a folyamatosan bővülő 5G hálózat kihasználására, ha számodra ez a legfontosabb, akkor opció lehet.

T Phone Pro 5G

A T Phone 5G / T Phone Pro 5G párost választók egyébként 3 hónap díjmentes Google One előfizetést is kapnak, ami 100 GB felhőtárhelyet takar.

Elérhetőség

A készülékek 2022. október 5-étől érhetők el hazánkban.

Aki október 28-ig valamelyik Telekom üzletben vásárolja meg valamelyik mobilt, ajándék kijelzővédő fóliát, aki pedig a telekom.hu-n adja le a rendelését, az a fólia mellé egy áttetsző tokot is kap ajándékba.

Hirdetés
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.