A magyar internetszolgáltatók nem osztogatják csak úgy a mobilinternetet, ezért különösen fontos lehet az adatforgalom kímélése. Mivel a magyar okostelefon felhasználók igen nagy aránya használja a Facebook-ot, így ez a tipp sok ember számára hasznos lehet.

A Facebook app-ban néhány napja megjelent egy új funkció, a “Kisebb adatforgalom”. Ez tulajdonképpen azt csinálja, hogy a hírfolyamban megjelenő képek méretét lecsökkenti, így az nem használ annyi adatot.

Kép forrása: marketingmorzsak.hu
Kép forrása: marketingmorzsak.hu

Ennek igen nagy jelentősége lehet a Facebook-ot használók körében. Ha ez a funkció be van kapcsolva, akkor a hírfolyamon böngészve egy narancssárga box jelzi, hogy “Kisebb adatforgalmat használsz”. A felirat melletti beállítások gombra kattintva pedig kikapcsolhatjuk ezt a funkciót.

A Facebook ezt folyamatosan vezeti be mindenkinél. Egyelőre csak az Android felhasználók egy része találkozhat ezzel a funkcióval, de hamarosan mindenkinél elérhető lesz.

A szolgáltatók egyébként kezdik realizálni a tényt, hogy manapság már nem elég 100-200-500 MB adatforgalom egy hónapra, főleg ilyen tarifaárak mellett. Ezért a Magyar Telekom például június 1 és augusztus 31 között minden Magenta 1 előfizetőjének korlátlan mobilinternetet ad, továbbá Next díjcsomagjainak adatforgalmát véglegesen duplájára növelte. Erről korábbi cikkünkben olvashattok ITT.

Hirdetés
FORRÁSMarketingmorzsak
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.