A Sony a Mobile World Congressen rántotta le a leplet új okostelefonjairól, egészen pontosan négyet is bemutattak. A forgalmazás június környékén fog elindulni, azonban a csúcskészülék, az Xperia XZ Premium már előrendelhető.

A készülékben 5,46 hüvelykes 4K felbontású IPS LCD kijelző, Snapdragon 835 processzor és 4 GB RAM található. Android 7.1 Nougat rendszert futtat, Gorilla Glass 5 üveg védi és ami különleges benne, az a kamera. A 19 megapixeles szenzor képes 720p-ben 960fps-sel rögzíteni lassított felvételt, amiről néhányszor már beszámoltunk, ilyet mobiltelefonban még nem láttunk. A készülék kamerájával készült is egy kisfilm, érdemes megnézni, nagyon látványos:

A Sony Xperia XZ Premium minden tekintetben flagship készülék, Magyarországon első körben a Telekom ügyfelei rendelhetik elő az okostelefont. Aki előrendel, az nem is akármilyen ajándékot kap hozzá, egy Sony h.ear on Wireless NC (MDR-100ABN) típusú fejhallgatót, ami közel 100.000 Ft értéket képvisel.

A Sony márkanagykövete hazánkban Vastag Csaba lett, akivel közösen készítettek is egy videót az előrendelésről:

Az előrendelés május 17-től indul, a készülék listaára 220.560 Ft, ez az ár tartalmazza a 100.000 Ft értékű fejhallgatót is, de önmagában sincs túlárazva a versenytársakhoz képest. Ha kíváncsi vagy a további részletekre, látogass el a Telekom weboldalára. A Sonytól kapott információk szerint a független forgalmazóknál júniusban lehet majd kapni a csúcskészüléket.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.