A Sony idén február végén mutatta be legújabb termékcsaládját, melynek tagjai az Xperia XA, X és X Performance. A család egy újabb taggal bővült, mely az Xperia XA Ultra névre hallgat.

Az Xperia XA Ultra ugyanaz a készülék, melyet korábban Xperia C6 Ultra néven lehetett látni az interneten. Ahogy a nevéből is adódik, nagyméretű készülékről van szó. Egészen pontosan 6 inches képátlót kapott, széltől szélig tartó kijelzőt és 1080 x 1920 pixel felbontást.

Sony-Xperia-XA-Ultra-01
Az Xperia XA Ultra érdekessége, hogy az előlapján egy 16 megapixeles kamera foglal helyet LED villanóval és optikai képstabilizátorral, amivel kiváló szelfiket lehet készíteni. Talán egy gyártó sem vette még ilyen komolyra az előlapi kamerát. A hátlapra egy 21.5 megapixel felbontású kamera jutott, de már OIS nélkül, így a HTC 10 marad az egyedüli okostelefon, melynek mindkét kamerájában van optikai képstabilizálás.

Sony-Xperia-XA-Ultra-05A készülék Android 6.0 Marshmallow rendszert futtat, a motorház alatt egy Helio P10 8 magos processzor található 3 GB RAM memóriával társítva. A belső tárhely 16 GB lett, mely bővíthető lesz MicroSD kártyával, az akkumulátor pedig gyorstöltés funkcióra is képes, egy szusszal pedig 2 napig bírja.

A Sony tervei szerint az Xperia XA Ultra júliustól fog megjelenni a polcokon, az egyenlőre nem tisztázott, hogy mely országokban lesz elérhető és hogy milyen áron, de számíthatunk rá, hogy nem lesz olcsó.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.