Ahogy azt észrevehettétek, ritkán, de szoktunk írni játéktesztekről vagy épp játékmegjelenésekről, illetve a napokban indult el a Tech2.hu – Gamespace YouTube csatorna, amelyen kizárólag gameplay videókat találhattok.

Most Xbox One-ra 3.990 forint helyett ingyenesen elérhető Live-Golddal rendelkező felhasználóknak a Slime Rancher. Ez a játék 2017. augusztus 1-jén jelent meg Xbox One-ra, PC-n már korábban is elérhető volt. Elsőnek gagyinak tűnhet, de kicsit jobban belemélyedve egy igen összetett játékban találhatjuk magunkat.

A Slime Rancher tulajdonképpen egy farmos, nevelős játék, csak itt nem szokványos állatokat kell etetni, nevelni, hanem úgynevezett Slime-okat. A játék FPS módban játszható, mindössze egy ‘fegyver’ áll a rendelkezésünkre, ezzel tudjuk összegyűjteni a lényeket, majd ketrecbe zárni őket, ahol az etetés következtében úgynevezett plortokat ejtenek ki magukból, amelyeket eladva pénzt kapunk. A pénzből fejleszthetjük a Slime-ok ketreceit és még sok mást. A farmon ültetni is tudunk gyümölcsöket és zöldségeket, ezeket eszik a főhőseink. Mindegyik Slime-nak más a kedvence, ezt egy információs felületen meg is tudjuk nézni. Több színű lény is szerepel a játékban, illetve bizonyos Slime-ok párosodásakor agresszív egyedek is születnek, amelyek akár meg is tudnak ölni.

Összességében egy izgalmas játék, a grafikája kidolgozott, animációszerű. Aki rendelkezik Live-Golddal, annak mindenképp érdemes letölteni és kipróbálni, megsúgom: könnyen rá lehet függni. 🙂 A játék egyébként körülbelül 1 gigabájtot foglal, a Microsoft oldalán letölthető, illetve Live-Golddal nem rendelkezőknek 3.990 forintért megvásárolható. PC-re is elérhető a Steam oldalán Windowsra és Mac-re egyaránt.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: