Megérkezett tesztre hozzánk az RHA T20i fülhallgató. Korábban már teszteltük elődjét, az RHA T10i-t, valamint az RHA MA750i-t.

Dizájn

Az RHA-tól megszokhattuk az igényes kinézetet, a doboz és a fülhallgató ezúttal is nagyon szép külsővel rendelkezik, egy igényesen kialakított dobozban kapjuk meg magát a fülhallgatót és tartozékait.

A dobozban megtalálható maga a fülhallgató, hat pár dupla sűrűségű harang, egy prémium minőségű tok, a leírás, valamint a finomhangoló szűrők. A harangok bőségének köszönhetően mindenki megtalálhatja a füléhez illő gumit vagy memóriahabos szivacsot, mely felveszi a fül formáját. Nekem ez a párna vált be a legjobban.
A fülhallgatók háza fröncsöntött rozsdamentes acélból készült. A fülest egy igényes RHA feliratú tokban hordozhatjuk, aminek a belseje puha anyagból készült. Három filter található a csomagolásban, egy magas, egy közép, és egy mély szűrő.

A kábel többszörösen sodrott, megerősített, oxigénmentes rézkábel. Vastag, minőségi anyag, nem kell attól félni, hogy megtörik, mert a csatlakozó végén rugós kialakítást találhatunk. A 3,5 milliméteres jack-csatlakozó aranyozott bevonatot kapott. A fülesen található még egy hangerőszabályzó is, ami kompatibilis az Apple eszközökkel is, valamint található a dobozban egy csíptető is.

Hangzás

Nem panaszkodhatok a hangzására. A DualCoil™ (kettős lengőtekercses) technológiának köszönhetően minőségi hangzást kapunk.
Minden finomhangoló szűrő más hangzást ad, nekem személy szerint a mély szűrő jött be, ezt használva a basszus dominált, de a többi szűrő is kiválóan végezte dolgát. A szűrők egyébként nagyon tetszettek, kevés olyan fülhallgató van, ahol így, magunk szabályozhatjuk a hangzást. A basszus filtert hallgatva azt vettem észre, hogy nagyon eltompítja a magas, illetve közép tartományt, de lényegében ez a dolga. Hasonlóképp működik a másik két filter is, kiemeli az adott tartományt.

A felhasználói élmény egyik feltétele a kényelmesség, mert ha nem kényelmes egy fülhallgató, nem szívesen használjuk. Ahogy már korábban írtam, több harang is tartozéka a fülhallgatónak, azonban a legnagyobb kényelmességet a fülkagyló formájához igazodó fülkampók adták. Ez a kialakítás a képeken látható. Előnyös, mert ezáltal jobban illeszkedik a fülbe, valamint akár futáskor sem esik ki. Ettől függetlenül sajnos pár óra után számomra kényelmetlen érzés a fülben, akármilyen harangot használtam hozzá, de ez a legtöbb In-Ear fülhallgatónál így van.

Specifikációk

Meghajtók DualCoil™ Dynamic
Frekvencia tartomány 16-40,000 Hz
Névleges ellenállás 16 ohms
Érzékenység 90dB
Névleges/maximális teljesítmény 2/5mW
Súly 41g
Kábel 1,35 m, OFC
Csatlakozó 3,5 mm, aranyozott

Ár/érték arány

A fülhallgató jelenlegi ára 70-75.000 forint között mozog, több bolt is forgalmazza Magyarországon. Ezen a LINKEN megtalálod a hivatalos forgalmazókat, náluk érdemes keresni az RHA füleseket.

Megéri az árát? Én személy szerint nem adnék ennyit ezért a fülesért, bár kényelmes, azonban egy vezeték nélküli változat jobban megérne ennyit. De aki szeretné magának szabályozni a hangzást a filterekkel, szeret futni és közben jó minőségben zenét hallgatni, annak ajánlom.