Megérkezett tesztre hozzánk az RHA T20i fülhallgató. Korábban már teszteltük elődjét, az RHA T10i-t, valamint az RHA MA750i-t.

Dizájn

Az RHA-tól megszokhattuk az igényes kinézetet, a doboz és a fülhallgató ezúttal is nagyon szép külsővel rendelkezik, egy igényesen kialakított dobozban kapjuk meg magát a fülhallgatót és tartozékait.

A dobozban megtalálható maga a fülhallgató, hat pár dupla sűrűségű harang, egy prémium minőségű tok, a leírás, valamint a finomhangoló szűrők. A harangok bőségének köszönhetően mindenki megtalálhatja a füléhez illő gumit vagy memóriahabos szivacsot, mely felveszi a fül formáját. Nekem ez a párna vált be a legjobban.
A fülhallgatók háza fröncsöntött rozsdamentes acélból készült. A fülest egy igényes RHA feliratú tokban hordozhatjuk, aminek a belseje puha anyagból készült. Három filter található a csomagolásban, egy magas, egy közép, és egy mély szűrő.

A kábel többszörösen sodrott, megerősített, oxigénmentes rézkábel. Vastag, minőségi anyag, nem kell attól félni, hogy megtörik, mert a csatlakozó végén rugós kialakítást találhatunk. A 3,5 milliméteres jack-csatlakozó aranyozott bevonatot kapott. A fülesen található még egy hangerőszabályzó is, ami kompatibilis az Apple eszközökkel is, valamint található a dobozban egy csíptető is.

Hangzás

Nem panaszkodhatok a hangzására. A DualCoil™ (kettős lengőtekercses) technológiának köszönhetően minőségi hangzást kapunk.
Minden finomhangoló szűrő más hangzást ad, nekem személy szerint a mély szűrő jött be, ezt használva a basszus dominált, de a többi szűrő is kiválóan végezte dolgát. A szűrők egyébként nagyon tetszettek, kevés olyan fülhallgató van, ahol így, magunk szabályozhatjuk a hangzást. A basszus filtert hallgatva azt vettem észre, hogy nagyon eltompítja a magas, illetve közép tartományt, de lényegében ez a dolga. Hasonlóképp működik a másik két filter is, kiemeli az adott tartományt.

A felhasználói élmény egyik feltétele a kényelmesség, mert ha nem kényelmes egy fülhallgató, nem szívesen használjuk. Ahogy már korábban írtam, több harang is tartozéka a fülhallgatónak, azonban a legnagyobb kényelmességet a fülkagyló formájához igazodó fülkampók adták. Ez a kialakítás a képeken látható. Előnyös, mert ezáltal jobban illeszkedik a fülbe, valamint akár futáskor sem esik ki. Ettől függetlenül sajnos pár óra után számomra kényelmetlen érzés a fülben, akármilyen harangot használtam hozzá, de ez a legtöbb In-Ear fülhallgatónál így van.

Specifikációk

Meghajtók DualCoil™ Dynamic
Frekvencia tartomány 16-40,000 Hz
Névleges ellenállás 16 ohms
Érzékenység 90dB
Névleges/maximális teljesítmény 2/5mW
Súly 41g
Kábel 1,35 m, OFC
Csatlakozó 3,5 mm, aranyozott

Ár/érték arány

A fülhallgató jelenlegi ára 70-75.000 forint között mozog, több bolt is forgalmazza Magyarországon. Ezen a LINKEN megtalálod a hivatalos forgalmazókat, náluk érdemes keresni az RHA füleseket.

Megéri az árát? Én személy szerint nem adnék ennyit ezért a fülesért, bár kényelmes, azonban egy vezeték nélküli változat jobban megérne ennyit. De aki szeretné magának szabályozni a hangzást a filterekkel, szeret futni és közben jó minőségben zenét hallgatni, annak ajánlom.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

1 hozzászólás

  1. Én nem szeretem, ha egy fülhallgatót így kell beletuszkolni a fülembe akármilyen kiváló minőségű. Szerintem akik szakértők, tisztában vannak azzal, hogy ez hosszabb távon károsítja a hallást.

Comments are closed.