A Doogee is beszállt a kávamentes mobilok piacára a Mix névre keresztelt készülékével. Ez a mobil több mint valószínű, hogy a Xiaomi Mi MIX után kapta a nevét, hisz ez is három oldalról mellőzi a keretet, pont mint a Xiaomi megoldása, viszont itt az árcédula sokkal kellemesebb és specifikációiban sem rossz a készülék.

A Doogee Mix egy 5,5 hüvelykes AMOLED panelt kapott, aminek felbontása csak HD, de vannak más tulajdonságai is, melyek kárpótolnak ezért. A rendszerchip egy 8 magos Helio P25-ös modell lett 4 x 2,5 GHz + 4 x 1,6 GHz-es kiosztásban, Mali-T880 grafikus gyorsítóval, illetve 4/6 GB RAM-mal kiszereléstől függően. A háttértár mindkét változatnál egységesen 64 GB.

Mivel három oldalon széltől szélig tart a kijelző, így az előlapi kamera alulra került a jobb sarokba, mely 5 MP felbontású. A home gomb természetesen ujjlenyomat-olvasóval is rendelkezik.

Ha már kamera, akkor a hátlapon látható a duál felállás, a két szenzor 16 és 8 MP felbontású, utóbbira nem tettek színszűrőt, ezáltal monokróm fotókat tudunk vele készíteni. Várjuk tesztre a készüléket, de a Samsung ISOCELL kamerák bizonyára jó képeket fognak lőni, de ne kiabáljuk el.

Az akkumulátor 3380 mAh kapacitásúra sikerült, a rendszer pedig Android 7.0 Nougat. Noha a kijelző 5,5 hüvelykes, a készülékház egy 5 hüvelykes mobilénak felel meg, méreteit tekintve 144 x 76,2 x 7,9 milliméter.

Ha esetleg megtetszett a Doogee Mix, a TomTop weboldalán már előrendelhető. A 4GB RAM-os modell 199,99 dollár (54.400 Ft), míg a 6 GB-os 229,99 dollár (62.600 Ft). Fontos, hogy ezek az árak nem tartalmazzák a külföldi behozatalból adódó esetleges járulékokat. Ha kíváncsi vagy a részletekre, katt IDE, ami továbbít a TomTop oldalára.

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.