Nokia 6 2. gen vagy Nokia 6 (2018). Akárhogy is nevezzük, megérkezett. A HMD Global lerántotta a leplet a tavaly MWC-n bemutatott Nokia 6 idei verziójáról, ami hardveresen és külsőre is változott egy keveset, szerencsére előnyére.

Az új Nokia 6 ugyanúgy 16:9-es képarányú, 5,5 hüvelykes, FullHD felbontású kijelzővel rendelkezik, amit Gorilla Glass 3 üveg véd. Az alsó és felső kávák kisebbek lettek, ez annak is köszönhető, hogy az ujjlenyomat-olvasót a hátlapra, a kamera alá költöztették. Kamerákat tekintve nincs különbség, tehát az előlapon egy 8 MP-es (f/2.2) kamerát találunk, a hátlapra pedig egy 16 MP-es (f/2.0) szenzor került. Funkcióban azonban bővült, megkapta a Nokia 8-nál megismert Bothie módot, amivel egyszerre tudunk az előlapi és a hátlapi kamerával fotót készíteni.

A vas viszont erősebb lett. Snapdragon 430 helyett az új Nokia 6-ban egy Snapdragon 630-as processzor dübörög 2,2 Ghz-es órajelen, 4 GB RAM társaságában. A belső tárhely 32/64 GB, mindkettőnél adott a bővítési lehetőség. Alul USB Type-C porttal találkozunk, van rajta 3,5 mm-es jack csatlakozó is, sztereó hangzás azonban nincs.

Ami érdekes, hogy a telefon Android 7.1 Nougat rendszerrel debütált, de a HMD ígérete szerint hamar megkapja a 8.0 Oreót. Az akkumulátor 3000 mAh kapacitású, ami megegyezik a tavalyi modellel. A leglényegesebb változás az ujjlenyomat-olvasó helye, magasságban fél centivel kisebb lett és erősebb processzort kapott.

A 32 GB-os verzió Kínában 1499 yuanba (~59.000 Ft) kerül, a 64 GB-os pedig 1699 yuant (~67.000 Ft) kóstál. Kínában az értékesítés már január 10-én elkezdődik, az Európába – ezáltal Magyarországra is – szánt új modelleket vélhetően az MWC-n fogják leleplezni.

Nokia 6 teszt – “elbúj6” a többiek mellett?

Hirdetés
FORRÁSNokia
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.