Hirdetés
Szokásához híven az Alcatel is részt vett az idei MWC kiállításon és be is mutattak egy jó pár új készüléket. A TCL standjánál láthattuk az összes hozzájuk tartozó márka új fecskéit, vitrin mögött megmutatták, hogy nekik is van hajlítható technológiájuk (bár senki hozzá sem nyúlhatott, tehát nem tudni, hogy tényleg hajlik-e vagy csak úgy van és kész), de mindenesetre több koncepciót is megmutattak.
Ezenkívül jött a BlackBerry KEY2-ből egy piros színű variáns, valamint három új Alcatel okostelefon, az Alcatel 3, a 3L és az 1s. Közülük a legolcsóbb 1s-ről szeretném kiemelni, ugyanis Magyarországon is életképes lehet ezzel a felszereltséggel és árral, pedig a Xiaomi és a Huawei mellett nincs könnyű dolga a cégnek.
Az Alcatel 1s hazánkban 30.000 Ft-os áron lesz kapható, ezért a pénzért kapunk egy 5,5 hüvelykes, HD+ felbontású kijelzőt, nincs a telefonon se kivágás, se notch, az Alcatel egy hagyományosnak mondható, 18:9-es képarányú panelt tett a mobilba.
A hátlap vízszintesen szálcsiszolt hatású műanyag, amire került egy ujjlenyomat-olvasó és egy dupla kamerarendszer egy 13 MP-es fő és egy 2 MP-es másodlagos kamerával, itt a másodlagost el is felejthetjük, a mélységélességben semmi szerepe nincs neki, ugyanis körkörösen homályosít a szoftver, az előlapon pedig ha már itt tartunk egy 5 MP-es kamera található különböző szépítő funkciókkal meghintve.
Az Alcatel 1s olcsósága egyrészről az ismeretlennek mondható Unisoc SC9863A típusú 8 magos processzornak (8 x 1,6 GHz, Cortex-A55) köszönhető, ezt a márkát korábban Spreadtrum néven ismerhettük, ilyen márkájú processzor volt például a Galaxy J1 2016-ban is. Visszatérve az Alcatel 1S-re 3 GB RAM-ot és 32 GB tárhelyet kapunk, ami így alapként elég jól hangzik, a tárhely bővíthető 128 GB-ig, a futtatott rendszer pedig Android 9.0 Pie, az ikonkészletet leszámítva majdnem gyári felületet kapunk.
Az értesítési leddel is felszerelt, jack-es, microUSB-s Alcatel 1S egy 3060 mAh-s akkumulátort kapott, Magyarországon pedig májusban várható a boltok polcaira.
Az utóbbi időben az Alcatel nagyon nem adott hírt magáról, nem voltak annyira sikeresek a termékek sem, de az 1s talán az első lépés lehet a jó irányba, 30.000 Ft-ért korrekt vétel lehet hazánkban is.
Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.