Mindenki ismeri a történetet, de még nem jelent meg a hivatalos Samsung álláspont, hogy pontosan mi is okozhatta a Note7-ek elfüstölését. Nem volt elég hely az akkunak? Hibás akkut használtak? De ha hibás volt az akku, akkor a beszállítóváltás után miért jelentkezett továbbra is a probléma?

Ezekre a kérdésekre január 23-án megkapjuk a hivatalos választ, amikor is a Samsung közzéteszi a vizsgálat végeredményét. Egy, a nyomozáshoz közel álló személy állítása szerint a probléma fő oka az akkumulátorban keresendő. Érdekes a helyzet, hisz az első visszahívásnál is az akkut hibáztatták, ekkor a Samsung beszállítót váltott, viszont a hiba továbbra is fennmaradt. Akkor?

Ahogy fentebb írtam, dizájn szempontjából azt is mondták, hogy nem volt elég hely a telepnek, de ugye ez a forrás konkrétan az akkumulátort említi, mint hibás alkatrészt. A Reuters szerint a Samsungnak sikerült újrakreálnia az eseményt a kivizsgálás során és sem a belső kialakítást, sem a szoftvert nem okolták.

A jelenlegi álláspont szerint az akkumulátor a bűnös, de a hivatalos és pontos megállapítással várnunk kell január 23-ig.

Hirdetés
FORRÁSUbergizmo
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.