A Samsung Galaxy S8 már csak a bemutatójára vár, a Galaxy Note8 pedig vélhetően az év második felében fog bemutatkozni, a vállalat talán mégsem mondott le teljesen a Note7-ről.

Kiderült a Note7 bukásának oka, az akkumulátor borításával volt első körben a gond, másodsorban pedig a nagy sürgetés miatt ment homokszem a gépezetbe a gyártás során.

A The Korea Economic Daily szerint így, hogy a Samsung kiderítette az okot, javított akkumulátorokkal újra piacra dobná a „refurbished” készülékeket. A forrás szerint kisebb, 3000 vagy 3200 mAh kapacitású akkukat rak a Samsung a javított Note7-ekbe.

Ezek a javított, „refurbished” mobilok teljesen új külső borítást, illetve akkumulátort kapnak, minden másban meg fognak egyezni. Így olyan mintha új, gyártósorról lejött terméket vennél, viszont ezek már használt termékek, de teljesen új házzal és kicserélt akkuval.

A Samsung elvileg Indiában és Vietnámban fogja értékesíteni ezeket a modelleket, így csökkentve a veszteséget, hiszen alapvetően népszerű mobilnak ígérkezett a Note7. Az értékesített mobilok 98%-át vissza tudta hívni a Samsung és 200.000 darabot felhasználtak a hiba feltárására, nagyjából 2.5 millió készülék fekszik most a raktárakban. A megsemmisítés helyett viszont úgy döntött a Samsung, hogy javítva tovább értékesíti.

A jelentés szerint májusig befejezik a Note7-ek javítását, júniusban pedig újra piacra kerülhet a készülék.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

Comments are closed.