Egyre közeledik a bemutató napja, így nem meglepő, hogy a Xiaomi Mi Mix 2-ről is sorban érkeznek a kiszivárgott információk. Ezúttal két kijelzőkép árulkodik a különleges készülékről. Az már biztos, hogy az első generációhoz képest még tovább lépnek képernyő terén, hiszen minden eddiginél nagyobb részt fed majd le az előlapból.

6,2 hüvelykes képátlója és 2960×1440 pixeles felbontása kimagasló értékek, ám a kávák gyakorlatilag teljes elhagyásával a fizikai méret emberi keretek között maradhat. Önmagában a kijelző talán kevés volna az átütő sikerhez, ezért hardveresen is nagyon komolyan veszik a témát. A vadonatúj Qualcomm Snapdragon 836 chipsettel nem lesz gond a teljesítménnyel sem, mellé 6 vagy 8 GB RAM várható és a kijelzőn lévő érték szerint 256 GB-os belső memória (a bővítés még kérdéses).

Mindezekhez Android 8.0 Oreo operációs rendszer és méretes, 4400 mAh-s akkumulátor is társul majd. A kamerát 20 megapixelesnek mutatják, de a dupla optika gyakorlatilag kötelező lesz egy ilyen topkategóriás telefonnál. Csupán egyetlen hét van hátra a szeptember 11-ei bemutatóig (épp egy nappal megelőzi az új iPhone-ok bejelentését), így ott minden részletre fény derül, többek között az árra és az elérhetőségre is.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.