Sok fórumon érkezett hasonló jelentés, miszerint a Samsung Galaxy S7 edge készülékek kijelzőjén egy irritáló vertikális pink csík jelenik meg, amit sehogy nem tudnak a felhasználók megszüntetni és csak úgy a semmiből jelent meg.

Ez a probléma még 2016 márciusában ütötte fel a fejét, azóta sok internetes oldalon és fórumon jelentették ezt, a felhasználók pedig állítják, hogy nem fizikai sérülés után jelentek meg ezek, hanem teljesen véletlenszerűen.

A hibajelenség

A Samsung egyelőre még nem foglalkozik ezzel a problémával, hisz nem “Note7-jellegű” globális probléma, az eladott készülékek számához viszonyítva ez még így is igen csekély. Ha az ember szervizbe viszi, akkor igazából a vizsgáló ítéletére van bízva a készülék, hogy fizikai sérülésnek tudja be avagy garanciálisan javítják.

Viszont van egy dolog, amit ki lehet próbálni és ami megszüntetheti ezt az idegesítő jelenséget (ha nem is örökre, de ideiglenesen).

Szervizmenü

A tárcsázóba üsd be az alábbi kódot idézőjel nélkül: “*#0*#”. Ezzel egy szervizmenübe kerülsz. Itt kell a három szín gombjára bökni, először Red, aztán Green majd Blue (mindegyikből a vissza gombbal tudtok kilépni). Ezzel újra tudod kalibrálni a kijelző színeit, ami megoldhatja a pink csík problémáját.

Ha nem javítja, vagy ha igen, de rövid időn belül visszatér, akkor viszont érdemes garanciális úton javíttatni a készüléket.

Hirdetés
FORRÁSSamMobile
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A kijelző panelben nekem non stop látszik a “beégett” waze kép… vicces… no meg néha bosszantó…

Comments are closed.