A Samsungnak volt egy ígérete, hogy január 17-én érkezik az Android 7.0 Nougat frissítés a Galaxy S7 és S7 edge készülékekre, amit részben sikerült is teljesítenie. Sokan jelezték, hogy megkapták a frissítést, viszont talán még többen, hogy ők bizony nem, pedig kártyafüggetlen mobillal rendelkeznek.

Azt tudni kell, hogy ha szolgáltatónál veszed a mobilt, akkor átlagosan 2-6 héttel később érkezik meg a frissítés, a leghamarabb a független mobilok kapják meg a legújabb szoftvereket.

Nos akkor miért nem kapta még meg minden független tulaj az új szoftvert? Egy XDA fórumtag megkereste ez ügyben a Samsungot, hogy neki független S7 edge készüléke van és még nincs meg a Nougat update. Kiderült, hogy ő Szingapúrban vásárolta a készüléket és ebben a régióban leghamarabb áprilisban várható. Hasonló ok lehet a háttérben, hogy a hazai Galaxy S7 és S7 edge tulajok egy része még mindig vár a frissítésre.

Itt látható az említett fórumtag beszélgetése a Samsung ügyfélszolgálatával. Konkrét okot nem tudunk, hogy itthon miért nem kapta meg egyből minden független mobil (vélhetően vannak importált darabok is, illetve nem egyszerre jelenik meg mindenhol…), a legtöbb amit tenni lehet, az a várakozás. A vállalkozó szellemű felhasználók persze telepíthetik az angol ROM-ot is, viszont ebben az esetben nem tudni, hogy megérkeznek-e rendesen a további OTA frissítések, szóval csak saját felelősségre!

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

  1. most komolyan. BTU romot kell beletenni ODINNAL, két kattintás. ÉS van OTA is utána. nem bonyi

Comments are closed.