Hirdetés

A Sonos május 11-én bemutatta legújabb termékét, ami egyben az eddigi legolcsóbb soundbar a márkától, illetve megérkezett a Sonos Voice Control, amivel a hangasszisztensekhez hasonlóan vezérelhetjük a Sonos hangszóróinkat.

Sonos Voice Control

A Sonos hangvezérlése hasonló elven működik, mint ahogy Sirivel vagy Google Asszisztenssel kommunikálunk, van egy előhívó „Hey Sonos”, utána pedig elmondjuk neki mit szeretnénk. Pár példa:

  • „Hey Sonos, group the Living Room and Dining Room”
  • „Hey Sonos, play a little quieter”
  • „Hey Sonos, play Apple Music 1 radio”
  • „Hey Sonos, play here instead”

A Sonos Voice Control egyelőre csak angolul működik, de arra is használható például, hogy ha több Sonos eszközzel is rendelkezel, amelyikhez közelebb vagy és annál kimondod a varázsszót, onnan fogja lejátszani a zenét.

A leírtak alapján elég intelligensen működik, azonban egyelőre limitált lesz az elérhetősége. Június 1-jén startol Amerikában és még idén érkezik Franciaországba. Más régióról egyelőre nincs információ. Ami viszont izgalmassá teszi, hogy a Breaking Badből és a Far Cry 6-ból ismert színész, Giancarlo Esposito lett a szolgáltatás hangja.

Sonos Ray

A Sonos termékeket nem a bajnok áruk miatt veszik az emberek, de a törekvés náluk is látszik, hogy minél kedvezőbb áron elérhetők legyenek. Ezt bizonyítja a most bejelentett Sonos Ray soundbar, az eddigi legolcsóbb hangprojektor a márkától.

Hasonlóan a többi Sonos hangszóróhoz, ez is WiFi-n keresztül csatlakozik a hálózathoz és ezáltal az eszközeinkhez, de természetesen vezetékes kapcsolatra is van lehetőség optikai csatlakozón keresztül. Ugyanúgy lehet a többi szobában lévő Sonos termékekhez hangolni, akár csoportosítani őket.

Hogy tarthassák a 300 euró alatti árat (pontosan 299 EUR), természeten hiányzik belőle néhány prémiumabb termékben lévő funkció. Mivel a Rayben nincs HDMI, ezért kisebb sávszélesség érhető el az optikai porton keresztül, a Ray így Stereo PCM, Dolby Digital és DTS Digital Surround formátumokban tud dekódolni, Dolby Atmost nem támogat.

A Sonos hangprojektorai

A mikrofon is kimaradt a termékből, ami tekintve a frissen bejelentett hangasszisztenst, szerintem kihagyott ziccer. Két középmély, két magas hangsugárzó és négy Class-D erősítő dolgozik a kis soundbarban. A Sonos Ray június 7-től lesz elérhető, azonban a weboldaluk nem említi Magyarországot.

Hirdetés
Drevenyák Dávid
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.