A Sonos alapvetően az otthoni, prémium termékeiről híres, de a Move után a hordozható vonalat erősítve megérkezett a Sonos Roam, ami méretileg sokkal kompaktabb, okosabb és nem mellesleg olcsóbb is.

A Sonos Roam két színben érhető el, 168 x 62 x 60 mm és mindössze 430 grammot nyom. A kezelőszervek a hangszóró tetején vannak, tölteni USB-C-n keresztül, illetve bármilyen Qi szabványú töltőpadon lehet, egyetlen feltöltéssel pedig 10 órán át használható. Vezeték nélküli töltéshez van a Sonosnak is egy külön kiegészítője, ami mágnesesen csatlakozik a hangszóróhoz.

Az IP67-es tanúsítvánnyal is felvértezett Roamban egy közép- és egy magassugárzó biztosítja a zenei élményt. A Sonos abban tér el a piacon lévő bluetooth hangszóróktól, hogy a hozzá tartozó applikáción keresztül hozzáköthetjük a streaming szolgáltatásainkat, legyen az YouTube Music, Tidal, Spotify vagy Apple Music. Ha otthon vagyunk, akkor természetesen a WiFi hálózatra csatlakozik, ha pedig elmegyünk otthonról, akkor átvált Bluetooth üzemmódba.

Ami viszont újdonság, az a Sound Swap funkció. Ennek segítségével ha több Sonos terméked is van, akkor egyetlen gombnyomással átküldhető a zene a legközelebbi Sonos hangszóróra megszakadás nélkül. Ahogy a többi Sonos termék, úgy a Roam is egy okoshangszóró, tehát társíthatjuk hozzá a Google Asszisztenst vagy Alexát és hangutasításokkal vezérelhetjük általa az okosotthonos eszközöket vagy kérhetünk infót a netről.

A Sonos Roam április második felében kerül forgalomba Magyarországon 65.000 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. Átlagos bluetooth hangszóróhoz képest sok, de aki használt már Sonost, esetleg otthon ilyen hangrendszere van, az bizonyára ki is tudja használni az okos funkcióit.

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.