Hirdetés

A Sonos alapvetően az otthoni, prémium termékeiről híres, de a Move után a hordozható vonalat erősítve megérkezett a Sonos Roam, ami méretileg sokkal kompaktabb, okosabb és nem mellesleg olcsóbb is.

A Sonos Roam két színben érhető el, 168 x 62 x 60 mm és mindössze 430 grammot nyom. A kezelőszervek a hangszóró tetején vannak, tölteni USB-C-n keresztül, illetve bármilyen Qi szabványú töltőpadon lehet, egyetlen feltöltéssel pedig 10 órán át használható. Vezeték nélküli töltéshez van a Sonosnak is egy külön kiegészítője, ami mágnesesen csatlakozik a hangszóróhoz.

Az IP67-es tanúsítvánnyal is felvértezett Roamban egy közép- és egy magassugárzó biztosítja a zenei élményt. A Sonos abban tér el a piacon lévő bluetooth hangszóróktól, hogy a hozzá tartozó applikáción keresztül hozzáköthetjük a streaming szolgáltatásainkat, legyen az YouTube Music, Tidal, Spotify vagy Apple Music. Ha otthon vagyunk, akkor természetesen a WiFi hálózatra csatlakozik, ha pedig elmegyünk otthonról, akkor átvált Bluetooth üzemmódba.

Ami viszont újdonság, az a Sound Swap funkció. Ennek segítségével ha több Sonos terméked is van, akkor egyetlen gombnyomással átküldhető a zene a legközelebbi Sonos hangszóróra megszakadás nélkül. Ahogy a többi Sonos termék, úgy a Roam is egy okoshangszóró, tehát társíthatjuk hozzá a Google Asszisztenst vagy Alexát és hangutasításokkal vezérelhetjük általa az okosotthonos eszközöket vagy kérhetünk infót a netről.

A Sonos Roam április második felében kerül forgalomba Magyarországon 65.000 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. Átlagos bluetooth hangszóróhoz képest sok, de aki használt már Sonost, esetleg otthon ilyen hangrendszere van, az bizonyára ki is tudja használni az okos funkcióit.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.