Hirdetés

A Sonos még tavaly márciusban mutatta be első valóban hordozható, bluetooth kapcsolatra is képes hangszóróját, a Roamot (amit mi is teszteltünk), idén március 15-től pedig már az új Roam SL-t is megvásárolhatják a felhasználók.

A cél ennél a terméknél, hogy minél olcsóbban hozzáférhessenek a felhasználók a Sonos hangélményhez, ez persze néhány kompromisszummal jár.

A Sonos Roam SL dimenzióiban, dizájnban és hangminőségben megegyezik a Roammal, ugyanúgy 10 órán át lehet folyamatosan zenét hallgatni és a bluetooth kapcsolaton kívül WiFi-n keresztül az otthoni ökoszisztémába is beilleszthető. A hangszóró IP67 szerint vízálló, ugyanúgy két erősítő, egy közép és egy magas hangsugárzó dolgozik benne és vezeték nélkül is tölthető.

Sonos Roam vs Roam SL

A legnagyobb kompromisszum a mikrofon hiánya, ami több funkciót is maga után von. Egyrészt a Roam SL asszisztensekkel való kommunikációra nem használható, illetve a Sonos Trueplay technológiája sem fog működni, ami a mikrofon segítségével igazította a hangzást a környezethez. A Sound Swap funkció sem elérhető, a Roamnál ha hosszan nyomtad a play/pause gombot, akkor egyből át tudtad küldeni a zenét a legközelebbi Sonos hangszóródra.

Ha ezekre nincs szükséged, akkor a Sonos Roam SL március 15-től 64.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron érhető el, ami – tekintve, hogy a Sonos Roam tavaly áprilisban szintén 64.990 Ft-ról indult – magas nyitóár, bár a jelenlegi 70.990 Ft-os ajánlott fogyasztói árat tekintve megvan a különbség a két termék között. Felhasználói oldalról nem indokolt, hogy a Roam helyett a Roam SL-t válasszák, ugyanis egyes viszonteladóknál az áruk megegyezik. Külföldön a Roam SL kb. 20 dollárral olcsóbb, a nem túl erős forint miatt van ez a helyzet a hazai árak kapcsán.

Hirdetés
Drevenyák Dávid
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.