Hirdetés

Egy ideje kísérletezik a Netflix módszerekkel, amik meggátolnák, hogy barátunktól vagy ismerősünktől kapott kóddal élvezzük a tartalmakat, teljesen ingyen. Az oldalnak jelenleg körülbelül 203 millió előfizetője van világszerte, ami a COVID-19 miatt bevezetett karantén korlátozások miatt csak emelkedik.

Habár a cégnek így is töménytelen mennyiségű előfizetője van, a Netflixnek ez azért komoly bevételkiesés, meg persze nem is biztonságos a fiókokat tekintve. A Netflix szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a teszt célja kiszűrni azokat az embereket, akik nem jogosultak az adott fiók használatára.

Egy tavalyi ESET általl végzett tesztben kiderült, hogy az előfizetők mintegy 60%-a megosztja a hozzáférését legalább egy emberrel, a streamingplatformokon ez a művelet annyira megszokottá vált, hogy az adatok átadása már mindenkinek teljesen természetes dolog.

A Netflix tesztje abból áll, hogy néhány felhasználónak a tévés verzióban fel fog dobni egy ablakot az adatok megadása után, hogy igazolja magát akár telefonos SMS kóddal vagy email visszaigazolással. Ha ezekhez nincs hozzáférése, akkor fel fogja ajánlani, hogy hozzanak létre egy új fiókot, ami ugye 30 napos próbaidővel is jár. Ez a kétlépcsős rendszer ugyan a barátainktól nem feltéltlen fogja megfosztani a bejelentkezés lehetőségét, de legalább a  temérdek tört fiók használhatatlanná válik az ahhoz jog nélkül hozzájutottak számára.

Hirdetés
FORRÁSUsatoday
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.