Hirdetés

Egyelőre nem lesz Netflix az Apple Vision Prón, a streaming szolgáltató társ-vezérigazgatója szerint jelenleg nem éri meg munkát fektetni abba, hogy a headseten is működjön az alkalmazás.

A Vision Pro előrendelése múlt héten kezdődött, Ming-Chi Kuo néhány napja azt írta, hogy a vállalat 160-180 ezer darabot adott el eddig az eszközből.Egyelőre nem lesz Netflix az Apple Vision Prón - Apple TV+ viszont már van

Egy a Stratechery-nek adott interjú során a Netflix társ-vezérigazgatója, Greg Peters elárulta, hogy azért nem érhető el az alkalmazás a készülékre, mert nincs elég headsettel rendelkező potenciális előfizető ahhoz, hogy megérje az alkalmazás átalakítása az új platformon való megfelelő működéshez.

Ez persze nem jelenti azt, hogy soha nem lesz Netflix a Vision Prón, inkább csak arról lehet szó, hogy a streaming óriás kivárja, hogyan alakulnak az eladások és a termékkategória népszerűsége.

Egyelőre a YouTube és a Spotify sem tervez natív alkalmazásokat az eszközre, a böngészőn keresztül azonban fogyaszthatóak az általuk kínált tartalmak.

Az Apple TV+ természetesen elérhető a Vision Prón, ráadásul nem csak egy virtuális kijelzőt, hanem egy úgynevezett Apple Immersive Video formátumot is kapunk, ami 180 fokos 3D-s videót jelent 8K felbontásban, Spatial Audióval.

A Netflix egyébként a Meta Quest, a Quest 2 és a Quest Pro headseteken elérhető, 2015-ben pedig már adtak ki VR alkalmazást, illetve a Stranger Things kapcsán érkezett 360 fokos videó is a YouTube-on.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.