Hirdetés

Nagyot durrantott a Nokia, amikor az idei Mobile World Congress kiállításon bemutatták az újragondolt 3310-est, amely fénykorában a finn gyártó egyik legsikeresebb és legkedveltebb készüléke volt. Az új 3310-es formailag is hasonlít elődjére, ugyanakkor persze modernizált kivitelben, tehát színes kijelzővel és némileg nagyobb tudással bír, bár alapvetően az maradt, ami volt, egy klasszikus, nyomógombos mobiltelefon.

Noha a HMD Global (a Nokia mobilos részlegének új tulajdonosa) eddigi információi a második negyedévet említették piacra kerülési időpontnak, pontosabbat nem árultak el. Ám most hirtelen kiderült, már a jövő hét folyamán, április 28-tól megjelenik az európai boltokban az új 3310-es. A rossz hír viszont, hogy drágább lesz, a korábbi 49 euró (kb. 15 ezer forint) helyett Ausztriában 59 eurót (kb. 18,5 ezer forint) kérnek érte, bár bizonyos forgalmazók 53 euróért (kb. 16,5 ezer forint) kínálják majd.

Ugyancsak érdekes, hogy Svédországban egy 3G változat is felbukkant, amelyről eddig még nem is hallottunk. A forgalmazó szerint májustól lesz elérhető ez a kivitel, árának pedig 93 eurót (kb. 29 ezer forint) adtak meg. Németországban ugyancsak április 28-tól vásárolható meg, itt 58 euróba, azaz kb. 18 ezer forintba fog kerülni. A hazai megjelenésről egyelőre sem dátum, sem ár tekintetében nincs információnk, de szinte biztosra vehetjük, hogy a retro hullámot meg fogják lovagolni mind a szolgáltatók, mind pedig a független értékesítési csatornák.

Hirdetés
FORRÁSphoneArena
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.