Az már mindenkinek megvan, hogy a Nokia, azaz a kínai HMD Global újra megcsinálta és piacra dobta a finnek aranykorának egyik legnagyobb sikerét, a nyomógombos Nokia 3310-est. Az új formában és némileg modernizált technikával (pl. színes kijelző) bemutatott készülék nagy visszhangot kapott, de akinek ez sem elég, azok számára van egy jó hírünk. Az orosz illetőségű Caviar cég olyat alkotott a 3310-esből, amitől szem nem marad szárazon (vagy a sírástól vagy a nevetéstől). A Nokia 3310 Putin-Trump Summit Edition nem mindennapi külsővel rendelkezik és abból az alkalomból készült, hogy a világ két szuperhatalmának vezetője a G20 alkalmával elsőként találkozott egymással személyesen.

A cégnek amúgy nem volt idegen ez a műfaj, korábban már összehoztak egy sima Putyin változatot a 3310-ből, de hát ezt a ziccert ők sem hagyhatták ki. A készülék háza a normál műanyag helyett edzett titánból készült, amelyet damaszkuszi mintázat tesz teljessé. Mindezt fokozták a kijelző körüli keret, valamint a hátlapi kamera aranyozott keretével. Ám az igazi atrakció a szintén aranyozott Putyin-Trump domborított közös arckép, amelyet aranyozott plaketten szereplő sorszámmal és a G20 találkozó pontos dátumával és helyszínével díszítettek. Aki szeretne magának egyet a fekete bársonyba csomagolt, limitált példányokból, az jó ha összetöri a malacperselyt, ugyanis a különleges 3310-esért 2466 dollárt, azaz nagyjából 666 ezer forintot kell fizetni.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.