Felénk inkább Allview név alatt futnak a kínai Gionee készülékei, most viszont a legújabb modelljükről árulkodik a népszerű benchmark program, a GFXBench adatbázisa. Az elvileg S10 néven érkező telefon ezek alapján a középkategória felsőbb régiójába szánt típus lesz. 5,5 hüvelykes kijelzőjén Full HD felbontásban jelennek meg a tartalmak, az erőt pedig a nyolcmagos MediaTek MT6755, ismertebb nevén Helio P10 szolgáltatja, melyhez 4 GB RAM és 64 GB belső memória jár. Hátul 13 megapixeles kamerát találunk, a korábbi pletykák szerint ráadásul dupla optikával érkezik majd.

A szelfimániások külön örömére az előlapra még ennél nagyobb felbontású, 16 megapixeles egység kerül, és meglepetésre ezzel akár 4K videókat is rögzíthetünk. Az még kiderült az S10-ről, hogy nincs benne NFC, egy SIM-et fogad be (de szinte biztosan lesz dual SIM verzió is), valamint Android 7.0-s operációs rendszer futtat. Az előlapon, a kijelző alatt egy fizikai billentyű lesz, amely egyben ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál. Jól hangzik, hogy a hardverhez képest elég méretes, 3700 mAh-s akkumulátor is belefér a házba, tehát az üzemidővel elvileg nem lesz probléma. A Gionee S10 hivatalos megjelenésének dátumáról vagy áráról egyelőre semmit nem lehet tudni, de ezekre már biztosan nem kell sokat várnunk.

Hirdetés
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.