A Huawei a HarmonyOS bejelentésekor elmondta, hogy a rendszer nem csak a saját okostelefonjaik privilégiuma lesz, más gyártóknak is lehetőséget biztosítanak arra, hogy csatlakozzanak a HMS ökoszisztémához és HarmonyOS-t telepíthessenek a telefonjaikra.

A hazánkban ismeretlennek számító Gionee elsők között lépett (elvileg) erre a mezőre, piacra dobták a Gionee G13 Prót, ami HarmonyOS-t futtat, megjelenésre pedig koppra úgy néz ki, mint egy iPhone 13. Biztos nehéz lehetett megtervezni és beletenni minden saját fejlesztést…ja nem.

Mindenesetre ez egy belépőszintű telefon, mindössze 83 dollárt kérnek el érte Kínában, jelenleg a JD.com-on rendelhető elő. A telefon 6,26 hüvelykes, HD+ felbontású kijelzővel, valamint egy UNISOC Tiger T310 processzorral rendelkezik, 4 GB RAM és 32 vagy 128 GB tárhely társaságában. A hátlapi fő kamera 13 MP-es, az előlapra egy 5 MP-es kamera került, az akkumulátor pedig 3500 mAh kapacitású. Hogy a hátlapon lévő másik szenzor micsoda, azt nem láttam sehol feltüntetve.

Képek alapján a készülék egyébként jól néz ki, így még el is gondolkodna az ember a beszerzésén (és ezt a gyártó is jól tudja), de a terméklap alatti vélemények szinte mind negatívak és a felhasználók általi visszajelzések alapján semmi köze nincs a képeknek a valósághoz, legalább is ami az előlapot illeti, a hátlapról nem láttam feltöltött fotót.

Ezek után azt is megkérdőjelezném, hogy valóban HarmonyOS fut-e rajta és nem csak arról van szó, hogy támogat néhány HMS szolgáltatást, bár azon a képen, amin a kamerát mutatják, a felület nagyon hasonlít a Huawei-ére.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de egy olyan gyártónak, aki a szoftvert is máshonnan szerzi, a dizájn sem az ő ötlete, a komponenseket is csak összevásárolja és ráadásul a termék nem is egyezik meg azzal, ami a hivatalos képeken látható, nem szavaznék bizalmat, sőt a létezését is megkérdőjelezném.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMJD.com
FORRÁSNapidroid
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.