Első ránézésre egy telefonnak hihetjük, de valójában egyből három készüléket is bejelentett a kínai Gionee. Az S10, S10B és S10C típusok külsőleg szinte teljesen egyformák, ám a részletek jelentősen eltérnek. A trió csúcsváltozata a sima S10-es, ez 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőt, 2,5D lekerekített üvegborítást kapott, processzornak a nyolcmagos MediaTek Helio P25 dolgozik benne, impozáns 6 GB RAM társaságában.

Ám ennél is érdekesebb, hogy összesen négy kamera került bele, mégpedig hátul 20 és 8, elöl pedig 16 és 8 megapixeles fényképezőkkel készíthetünk fotókat. Mindehhez egy 3450 mAh-s akkumulátor szolgáltatja az energiát. Hozzá képest egy fokkal szerényebb az S10B modell, itt már “csak” három kamerával kell beérnünk. Hátul egy 13 és 5 megapixeles egység dolgozik, szelfizni pedig 16 megapixelben lehet.

Maradt a Full HD kijelző, viszont a processzor itt egy Helio P10 chip, a RAM mérete 4 GB, de akkumulátorban kicsit többet is kapunk, az ugyanis 3700 mAh-s. Végül ne feledjük az S10C-t sem, ebben már a klasszikus egy-egy kamerát kapjuk, hátul 13, elöl pedig 16 megapixeles kiszerelésben.

Kicserélték a processzort is, a Qualcomm Snapdragon 427 került bele, a 4 GB RAM is megvan, az akkumulátor pedig 3100 mAh-s. Mindhárom modellben találunk még ujjlenyomat-olvasót, hibrid dual SIM foglalatot, microSD opcióval, valamint Android 7.0 alapú Amigo OS rendszert. A három új Gionee egyelőre Kínában debütál, ott már június 9-étől megvásárolhatók lesznek.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.