Az már most biztos, hogy 2017 második féléve és 2018 is a keret nélküli kijelzőkről fog szólni. Egyre több gyártó pörög rá az új trendre és most már a kínai Gionee sem tartozik a kivételek közé. Az Európában általában Allview márkanévvel ismert cég bemutatta legújabb, M7-re keresztelt modelljét.

Az pedig első pillantásra is látszik, hogy itt a fő attrakció a képernyő. 18:9-es képarányával és oldalsó kávák nélkül szinte a teljes előlapot beborítja a kijelző, amely egyébként 6,01 hüvelykes képátlóval, valamint 2160 x 1080 pixeles felbontással bír. Kicsit meglepő a FullVision elnevezés, ezzel az LG G6 és Q6 kapcsán már találkozhattunk, viszont az tényleg jól hangzik, hogy AMOLED panelről van szó.

Ám az óriás képernyőn felül van egy másik, talán még fontosabb jellemzője az M7-nek. Ez ugyanis az első olyan forgalomba kerülő mobil, amelyben a MediaTek augusztusban bemutatott Helio P30-as chipje dolgozik. Ebben nyolc processzormag található, amihez 6 GB RAM-ot és 64 GB belső memóriát társítottak, utóbbi bővíthető is további 256 GB-tal. Ilyen kijelző mellett nem hagyhatták ki a dupla hátlapi kamerát sem, a fő szenzor 16, míg a másodlagos 8 megapixeles felbontással dolgozik.

Kapunk hozzá LED vakut, illetve a hátlapra került az ujjlenyomat-olvasó is. A szelfizni vágyóknak egy 8 megapixeles fényképező jutott az előlapra, viszont gombok itt nincsenek, hiszen egyszerűen nem férnének el. Mindenképp pozitív dolog, hogy az akkumulátorra is odafigyeltek, hiszen 4000 mAh-s telepet raktak a burkolat alá. A Gionee M7 fekete, piros, arany és kétféle kék színben kerül piacra, a mai naptól már meg is vásárolható, egyelőre csak Kínában, ott kb. 130 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetnünk érte.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.