A korábban középkategóriásnak indult, ma már inkább a felső-közép szintjén lévő A-széria jó döntésnek bizonyult a Samsung részéről, hiszen elég kedvelt és népszerű lett az évek során. A 2017-es modellek már az S6/S7 formavilágát is megörökölték, fém-üveg házuk van, IP68 víz- és porállók, hogy csak néhányat említsünk.

A most kiszivárgott képek alapján a 2018-as verziók már egyenesen a legújabb trendeket követik majd, azaz az S8-tól kölcsönöznek számos tulajdonságot. Az egyik ilyen az Infinity Display lesz, azaz oldalsó keret nélküli, akár lekerekített szélű, az előlapot szinte teljesen beborító kijelzőt kapnak, ennek megfelelően az ujjlenyomat-olvasó is hátulra, a kamera alá(!) költözik majd, valamint megjelenik a dedikált Bixby gomb is.

Tulajdonképpen az S8 olcsóbb változataiként kerülnek a boltokba, ezzel pedig még többen vehetik fontolóra a megvásárlásukat. A most felbukkant képeken az A5 és A7 2018-as kiadása szerepel, így azt még nem tudni, hogy például az A3 is megörökli-e ezeket az újításokat. Mindenesetre úgy tűnik, az S és Note készülékek mellett az A-sorozatra is kellően nagy figyelmet fordít a Samsung, amire szükség is van, ha szeretnék megőrizni világelső pozíciójukat a mobilpiacon.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.