Hirdetés

Nagyon durva dudor virít a Xiaomi Mi 11 Ultra hátlapján, ebben található három kamera és egy második kijelző. A hardver a különleges megjelenés mellett abszolút csúcskategóriás, a gyártó tényleg beletett apait-anyait.

A Mi 11 Ultra 67 wattal tölt akár vezeték nélkül, akár vezetékkel is. A telefonban egyedi hőelvezető rendszer működik, így állítólag tovább bírja, mint versenytársai. A minimum RAM 8GB, tárhelyből pedig 256GB a kiindulási pont, ezekről lehet feljebb tornászni a specifikációkat. Az SoC a Qualcomm Snapdragon 888, a rendszer pedig Android 11-re épülő MIUI 12.5.

A kijelző QHD felbontású 120Hz-es AMOLED, melyet Gorilla Glass Victus véd. A hátlap kerámia, az egész ház pedig IP68-as védelemmel ellátott. A mobilba sztereó hangszórók is kerültek, ezek hangolását a harman/kardonnal közösen végezte a Xiaomi.

De a show-t a hátlapi kamerák viszik el. A főkamera a Samsung 50 megapixeles GN2-es szenzora, az ultraszéles és a telefotó pedig a Sony 48 megapixeles IMX586-osa. Az ultraszéles lencse 128 fokos látószöggel bír, a telefotó pedig ötszörös nagyításra képes digitális rásegítés nélkül, hibrid zoommal 120-szorosra.

A hátlapot szinte teljes egészében átéri a kamerasziget a Mi 11 Ultrán

A főkamera és a telefotó is kapott OIS-t és rögzíthető vele akár 8K videó is. a hátlapon a kemrák mellett egy dToF szenzor is helyet kapott, mellyel a szoftver jobban képes a kamera látószögében található tárgyak távolságának bemérésére.

De talán ennél is érdekesebb, hogy a szenzorok és a kéttónusú villanó mellett van egy 1,1 hüvelykes AMOLED kijelző a hátlapon. A kis kijelzőt beállíthatjuk Always-On Display funkcióra, de ha a főkamerával vagy az ultraszélessel szeretnénk szelfizni, akkor előnézeti képet is láthatunk rajta. Az előlapon persze ettől függetlenül megmaradt a bal felső sarokba vágott kameralyuk, benne egy 20 megapixeles szenzorral a szelfikhez és videóhívásokhoz.

Fekete és fehér színben lesz kapható a mobil, Kínában piacra kerül egy nagyon limitált márvány hatású hátlappal szerelt verzió is

A hátlapi kis kijelző az előbb felsoroltak mellett képes részben átvenni a normál kijelző feladatkörét is. A gyártó szerint ha a telefont ebbe a szupertakarékos módba kapcsoljuk, akkor 10%-nyi naftával az akkuban képes 55 órányi készenlétre a mobil.

A Mi 11 Ultra érkezik Európába, így várhatóan Magyarországra is. Hazai ár egyelőre nem ismert, Kínában az alap 8/256GB-os verzió 6000 jüanért, míg a 12/512GB-os már 7000 jüanért kerül piacra. Ebből következtetve itthon 300-400 ezer forint körüli várható árral érdemes számolnia azoknak, akik szeretnének egy Mi 11 Ultrát beszerezni.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.